Читај ми!

Зашто је Викенд најавио трајни бојкот Греми награда

Канадски певач чије су песме обележиле деценију за нама најавио је да ће бојкотовати Греми награде, то јест да више неће пријављивати своју музику за разматрање за та музичка признања.

Абел Тесфаје, познатији као Викенд, најавио је трајни бојкот Гремија, наводећи као разлог корупцију у процесу одабира номинација за признања која додељује америчка Академија за дискографску уметност и науку, преноси Гардијан.

„Због закулисних радњи у одабиру номинација више нећу дозволити да моја издавачка кућа пријављује моју музику за Гремије“, рекао је певач, текстописац и музички продуцент за Њујорк тајмс.

Одборе које Викенд помиње бира америчка Академија за дискографску уметност и науку да би прегледали пристигла дела, бројали гласове чланова и одабрали званичне уже листе.

Такође, одбори су у могућности да на листе додају уметнике и дела који нису добили ниједну номинацију у првој фази одабира номинованих и то важи за све изузев четири главне категорије.

Упркос томе што је песма Blind Lights највећи хит 2020. године и невероватне 52 недеље провела на Билбордовој листи топ 100 међу првих десет, а албум на којем се нумера налази двоструко платинаст, Викенд није добио ниједну номинацију за овогодишње Гремије.

„Гремији су и даље корумпирани. Остали сте дужни мени, мојим обожаваоцима и транспарентности у музичкој индустрији“, твитовао је Абел Тесфаје када је у новембру објављена шира листа кандидата за престижна признања.

„Сви смо разочарани кад неко буде узнемирен због номинација. Али рећи ћу вам да се непрестано развијамо. И ове, као и протеклих година, добро ћемо размотрити како да унапредимо процес одабира, укључујући комисије за преглед номинација“, истакао је привремени председник Греми награда Харви Мејсон млађи, реагујући на Викендову најаву бојкота.

Мејсон је подсетио да су одбори за разматрање номинација уведени 1989. године „да би се елиминисала пристрасност и могућност фаворизовања уметника који су изузетно познати на уштрб оних који су на почетку каријере, као и независних издања и извођача“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару