„Гардијан“: „Егзит“ један од најбољих фестивала у Европи

Британски лист „Гардијан“ прогласио је „Егзит“ једним од најбољих фестивала у Европи, уз препоруку читоацима да га обавезно посете овог лета.

„Гардијан“: „Егзит“ један од најбољих фестивала у Европи „Гардијан“: „Егзит“ један од најбољих фестивала у Европи

Угледни медиј из Лондона подсетио је на оно што „Егзит“ издваја у односу на остале водеће фестивале, наводећи његов настанак из студентског покрета за демократске промене у Србији, али и целом региону, саопштили су организатори новосадске манифестације.

„Овај награђивани фестивал, који је задржао своју друштвену мисију подршке младима на Балкану, има десетине бина широм тврђаве. Овогодишњи програм садржи извођаче као што су Ели Гулдинг, Стормзи, Виз Калифа, 'Бастил' и бројни други, а постарајте се да вас у себе увуче светски чувена Денс арена“, наводи се у препоруци Вила Колдвела.

Поред музичких садржаја, неизоставан фактор привлачности „Егзита“ је, како је приметио Колдвел, и његова публика, која уме да се проводи дубоко у врела јулска јутра – крема за сунчање обавезна!

„Припремите се за неуморан провод на Балканском сунцу“, додаје се у тексту престижног енглеског листа.

Оснивач фестивала „Егзит“ Душан Ковачевић је изјавио да су веома почаствовани најновијим у низу признања од најутицајнијих светских медија.

„Велики је значај за нашу земљу када медији као што су Гардијан, Си-Ен-Ен, Би-Би-Си, Eм-Ти-Ви, Тајмс, Форбс, Економист и многи други пишу отворена признања о једном српском бренду“, истакао је Ковачевић.

Он је оценио да Гардијанове листе и препоруке, од туристичких дестинација до факултета, од музичких албума до најчитанијих књига, једне су од најрелеватнијих у свету и прате их милиони читалаца широм планете.

„Управо је овај лист пре 10 година био међу првим светским медијима који је издвојио 'Егзит' у сам светски фестивалски врх“, подсетио је Ковачевић.

Раније ове године, „Егзит“ је проглашен за најбољи европски фестивал за 2016. годину од стране водеће европске туристичке платформе "European Best Destinations".

„Егзит“ је био најбољи европски фестивал и 2014. (Европске фестивалске награде) и 2007. (Британске фестивалске награде).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару