„Егзит“ најбољи европски фестивал за 2016!

Фестивал „Егзит“ је проглашен за Најбољи европски фестивал за 2016. годину од стране водеће европске туристичке организације "Еuropean Best Destinations", које то признање додељује у сарадњи са Европском комисијом, саопштио је данас „Егзит“ тим.

„Егзит“ најбољи европски фестивал за 2016! „Егзит“ најбољи европски фестивал за 2016!

Ту ласкаву титулу „Егзит“ је освојио испред фестивала као што су енглески „Сикрет гарден“ коме је припало друго место, белгијски „Тумороуленд“ (3. место), па и испред фестивалског гиганта „Гластонбери“ (4. место), те мађарског „Сигета“ који се нашао на петом месту.

Из "Еuropean Best Destinations" је саопштено да су летњи музички фестивали део европског идентитета и да је „Егзит“ постао један од најважнијих фестивала на свету.

„Са вашим фестивалом доприносите привлачности Европе као светске дестинације број један у свету“, наводи се у саопштењу из Брисела.

Оснивач и директор „Егзита“ Душан Ковачевић је поводом добијања престижног признања рекао да након награда за најбоље европске фестивале 2014. за „Егзит“ и 2015. за „Си денс“, ово ново признање потврђује углед „Егзита“ као једног од водећих музичких фестивала на свету.

„Посебно је задовољство што смо успели да позиционирамо 'Егзит' испред свих осталих водећих европских фестивала са десетоструко већим буџетима и што смо Нови Сад и целу Србију поново учинили фестивалском престоницом Европе“, рекао је Ковачевић.

"European Best Destinations" је европска кровна организација за промоцију европске културе и туризма, чије чланство чини чак 355 туристичких организација широм Европе, а њен рад и годишња признања, за која редовно гласају стотине хиљада путника широм планете, директно утичу на промоцију награђених дестинација које затим бележе раст глобалних туриста и инвеститора.

Из „Егзит“ тима истичу да су недавни примери награђених дестинација, као што су Порто и Бордо, учинили те градове посебно атрактивним за посетиоце из Америке и Азије, али и унутар Европе.

Сајт "Еuropean Best Destinations" месечно посећује више од 2,5 милиона посетилаца, уз десетине хиљада пратилаца на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму и Пинтересту, а њихове активности прати и медијски домет који се мери у десетинама милиона гледалаца.

У званичном опису првопласираног фестивала на сајту "European Best Destinations", „Егзит“ је описан као награђивани летњи музички фестивал који се одржава сваке године у Србији, на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, коју многи сматрају за једну од најбољих фестивалских локација у свету.

„Егзит“ је јединствен у фестивалском свету јер је настао из студентског покрета за мир и демократију у Србији и на целом Балкану. И данас, „Егзит“ има снажну друштвену мисију да помаже младима Балкана", каже се на поменутом сајту.

Из „Егзит" тима поручују да је добијено признање једно од највећих од оснивања „Егзитa“ поред два фестивалска „Oскара“, односно две ЕФА награде за најбоље фестивале у Европи уз бројне утицајне листе (Би-Би-Си, Гардијан, Си-Ен-Ен, Конд наст, Јуроп, Лоунли пленет, Супербрендс) на којима је „Егзит“ редовно истицан као један од водећих европских и светских фестивала.

„Оснивањем 'Си денс' у Будви и 'Револушн' фестивала у Темишвару, поменута признања су се пренела на целу „Егзит авантуру“, која за циљ има да уједини креативни потенцијал целог Балкана и тиме га оснажи у великој, светској конкуренцији и учини га најатрактивнијим регионом за омладински туризам на свету“, нагласасава се у саопштен „Егзит“ тима.

„Егзит“ фестивал ове године ће се одржати од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави, а затим „Егзит авантура“ путује на Јадранско море, где ће на плажи „Јаз“ од 14 до 16. јула бити одржан трећи „Си денс“ фестивал.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару