Читај ми!

Оливера Ковачевић о новогодишњем програму РТС-а: Нема потребе да гледаоци пребацују на други канал

Пред крај године сабирамо утиске о томе шта смо све урадили, шта смо могли боље и куда ћемо у следећој години. Забавни програм РТС-а имао је захтевне пројекте, на које је врло професионално одговорио. Међу њима су избор за песму Евровизије, који је био један од најгледанијих садржаја, и Светско првенство у фудбалу, које су радили заједно са Спортском редакцијом. Тако су упловили у припрему новогодишњег програма.

Говорећи о раду на преношењу првенства у Катару, главни и одговорни уредник Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић, истакла је да су „задовољни јер је то био изузетно гледан програм“. „Наравно да су утакмице нешто што је најгледаније, али ове године, имали смо срећу да је Светско првенство било у зимском периоду, и зими се увек више гледа телевизија“, изјавила је Ковачевићева.

Сумирајући годишњи рад, истакла је да „није могло боље“: „Да смо могли боље – урадили бисмо боље.“

„Ове године, од новогодишњег програма Под небом Србије, где смо шпартали Србијом, снимали и направили заиста величанствено, па преко Песме Евровизије, па велике Евровизије у Торину, па лета која смо провели на Ади Циганлији, па онда смо ушли у Светско првенство... Бисер пустиње је емисија коју су људи заволели. Мени је занимљиво што су то заволеле мајке и ћерке, па ми стижу поруке у којима питају шта ће сада да гледају када нема те емисије“, испричала је Ковачевићева.

Нагласила је да су утакмице, међу којима посебно финале, имале фантастичну гледаност, а емисије које су се односиле на првенство имале су од милион и по, до милион и осамсто педесет хиљада гледалаца, што је назвала подвигом.

Каже да су, између осталог, захваљујући технологији која је коришћена током емитовања садржаја о Светском првенству у фудбалу, поред самог студија – сви учесници постали суперстар.

Када је реч о новогодишњем програму, који носи слоган За мајке и очеве, Оливера Ковачевић најављује да ће гледаоци уживати и да очекује да гледаоци буду уз РТС: „Нема потребе да пребацују на други канал.“

Иако има својеврсну посвету мајкама и очевима, то не значи да ће се у новогодишњем програму певати само песме о мајци и оцу, рекла је Ковачевићева: „Биће ту бити и музике уз коју су се наше мајке и очеви заљубљивали, рађали децу, песме које су волели а ми смо их научили...“

Додала је да ће музички избор бити по укусу свих генерација.

„Корона је била иницијална каписла која је рекла – могли смо можда боље, да се некако потрудимо да будемо им ближе, да их видимо чешће... То недостајање је у ствари било инспирација за ову тему новогодишњег програма.

У програму учествују сви оркестри РТС-а као и хорови, а у поноћ, срећну Нову годину, гледаоцима РТС-а ће пожелети Љубивоје Ршумовић.

„Он је песник и деце и родитеља, и очева и мајки“, истакла је Ковачевићева пожелевши свима срећну Нову годину.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи