Читај ми!

Серија „Јованка Броз и тајне службе“ на јесен на РТС-у

У Музеју Југославије почело је снимање играно-документарне серије „Јованка Броз и тајне службе“ из пера сценаристе серије „Тајне службе Србије“, генерала Светка Ковача, у режији Недељка Ковачића. Идеја аутора серије, засноване на архивској грађи, је да што верније прикажу Јованкин психолошки профил.

Играно-документарна серија Јованка Броз и тајне службе прати најважније догађаје из живота Јованке Будисављевић, касније Броз, од доласка у Бели двор, удаје, до неспоразума, сукоба, оптужби, раздвајања од Тита, потпуне изолације и живота у нехуманим условима. 

Јованку Броз у различитом животном добу тумаче Милица Томашевић и Снежана Савић.

„Врло тајанствена, није желела да пуно прича, да се појављује, осим у пратњи свог супруга, иако је припадала, била је официр, била је потпуковник, жена која има одликовања у рату. Врло храбра, врло горда, врло поносита жена која је свој живот до краја подредила задатку који је имала“, објашњава глумица Снежана Савић. 

Док је наратор Тихомир Станић, у играном делу серије Тита тумачи Небојша Дугалић, Ранковића Гордан Кичић, Владимира Бакарића Светозар Цветковић, Стеву Крајачића Радослав Рале Миленковић, генерала Мишковића Александар Срећковић.

Кичић истиче да о Ранковићу постоји пуно информација, али да је заправо врло мало његових исказа. „Ово је занимљиво конструисана прича у контексту тог времена и тих односа који су тада владали у владајућим структурама“, наводи глумац.

„Генерал пуковник Иван Мишковић је био шеф КОС-а од 1971. до 1973. и руководилац техничке комисије која је испитивала прислушкивање Титове резиденције и заправо човек који је дао једну нејасну али довољну основу да се Ранковић оптужи за прислушкивање Тита“, открива Александар Срећковић. 

„Мислим да ће се чак десити да ће публика у једном часу идентификовати те историјске личности са тим глумцима, а не са фотографијама или записима који о њима постоје“, оценио је Тихомир Станић. 

Прича о Јованки Броз и тајним службама, у десет епизода, на јесен на РТС-у.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи