Серија о Средњој земљи пре „Господара прстенова“ – ко све учествује

„Амазон“ је открио екипу, односно дружину како су је назвали, која ради на продукцији серије о Толкиновом свету Средње земље и дешавањима пре „Господара прстенова“.

Импресивна постава укључује ауторе Џеј Ди Пејна и Патрика Макеја, којима су се придружили Џенифер Хачинсон (Боље позови Сала и Чиста хемија) и Хелен Шенг (Ханибал) и многи други.

На дугачкој листи налазе се сценаристи, дизајнери и продуценти, који имају велико искуство и радили су на неким великим остварењима пре овога – Породица Сопрано, Ратови звезда, Господар прстенова, Авијатор, Двострука игра, Западни свет, Царство порока, Игра престола...

Обожаваоце света Средње земље посебно је обрадовала информација да као консултант активно учествује и Том Шипи, професор и стручњак за Толкинов опус.

Радња серије биће смештена у Друго доба Средње земље, пре дешавања из Хобита и Господара прстенова, која су се одиграла у Трећем добу.

Друго доба Средње земље почиње после уништења Белеријанда и Рата Бесних, оснивањем вилењачких и људских краљевстава Линдона и Нуменора.

Такође, главни антагониста Другог доба је зли господар Саурон против којег се у два наврата боре људи и вилењаци.

Рат вилењака и Саурона (први рат) одиграо се средином Другог доба, да би пад Нуменора, оснивање људских краљевстава Арнора и Гондора и Рат последњег савеза окончао доба.

Средином Другог доба, Саурон је уз помоћ вилењачких ковача и Келебримбора исковао прстенове моћи, да би након тога у тајности створио је Прстен моћи, који је Фродо уништио у Трећем добу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи