Читај ми!

Европска комисија забранила запосленима Тик-ток на службеним телефонима

Извршни директори ИТ сектора затражили су од свих запослених у Европској комисији да деинсталирају апликацију друштвене мреже Тик-ток са својих службених телефона, као и личних уређаја које користе на послу, позивајући се на проблем заштите података.

Захтев званичника Европске уније за деинсталирање кинеске друштвене мреже Тик-ток запослени у Европској комисији су добили путем мејла.

„Да бисмо заштитили податке Комисије и повећали безбедност наше целокупне сајбер заједнице, управа Европске комисије је одлучила да се забрани употреба апликације Тик-ток на службеним и личним уређајима који се користе преко мреже Европске комисије“, стоји у мејлу.

Затражено је да службеници то учине што је пре могуће, а најкасније до 15. марта. За оне који се не придржавају постављеног рока, корпоративне апликације попут службене електронске поште и Скајпа више неће бити доступне.

Мера уведена на основу забринутости за безбедност података која се односи на апликацију има за циљ заштиту података и система за заштиту од потенцијалних сајбер напада.

„Разочарани смо овом одлуком, за коју верујемо да је погрешно донета и заснована на заблудама. Контактирали смо Комисију да им доставимо податке и објаснимо како штитимо податке 125 милиона људи широм Европске уније сваког месеца“, рекао је портпарол Тик-тока за Евроактив.

Прошлог новембра, Тик-ток је признао да би се личним подацима корисника могло приступити из кинеског седишта. Признање је уследило када је Форбс открио да је апликација коришћена за шпијунирање новинара.

Кинеска апликација је недавно забрањен на владиним уређајима у Сједињеним Државама на државном и савезном нивоу. Иако ниједна европска влада није пратила амерички пример, наводно су холандски званичници били против употребе Тикт-ока.

Прошлог месеца, генерални директор Тик-тока, Шуо Ц Чев, састао се са званичницима Европске уније, који су му рекли да ће његовој компанији требати много времена да поврати прокоцкано поверење.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара