Читај ми!

Електро-лимузина која ће „Тесли“ помрсити конце

Америчка фирма „Лусид моторс“ представила је свој луксузни електрични аутомобил – лимузину "Air", која може да се похвали снагом од преко 1.000 „коња“ и аутономијом од преко 800 километара. Ово је први озбиљан ударац „Тесли“ и по цени али и по карактеристикама аутомобила. Ово су до сада најбоље перформансе када је у питању аутомобил на електрични погон, а његова цена не прелази 160.000 долара.

У последњих неколико година, у Америци се дешава прави бум када је реч о електрификацији возила, где као печурке ничу компаније које нуде своје прве аутомобиле са електричним погоном.

Најпознатија је, свакако „Тесла“, затим је стигла компанија „Никола“, ту је и „Ривиан“, затим „Лордстон моторс“, а сада им се придружује и фирма „Лусид моторс“, која представља свој први пројекат – луксузну лимузину под називом "Air", која је по много чему фантастична.

„Погонски систем у врхунском Дреам Едитион издању, пружа готово невероватних 1.080 коњских снага, погон на сва четири точка, убрзање од 0 до 100 километара на час за мање од три секунде, а све то, по цени од 161.500 долара“ каже маркетинг менаџер Јохан Петер.

Оне са нешто скромнијим амбицијама задовољиће "Air Grand Touring" верзија, која располаже са 800 коњских снага, али зато обећава аутономију од преко 800 километара. Њена цена износи 131.500 долара.

За „плићи“ џеп верзије "Air Touring" и "Air"

„Ако ипак не желите да потрошите више од 100.000 долара за луксузну електро-лимузину, ту је 'Air Touring' верзија која обезбеђује 620 коњских снага, 650 километара аутономије, при цени од 'само' 87.500 долара“, наводи конструктор Дон Раден.

Најскромнија верзија је "Air" која стартује од 52.100 долара, коју погони један електромотор од 400 коњских снага који покреће задње точкове. Захваљујући батеријама капацитета 75 киловат часова, обезбеђена је аутономија од око 385 километара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару