„Соларни импулс 2“ облетео око Велике јабуке

Експериментални авион на соларни погон „Соларни импулс 2“ слетео је данас у Њујорк, у последњој фази свог пута око света, јавља АП.

Авион швајцарске производње прелетео је изнад Кипа слободе и улетео у град, пре него што је слетео на Међународни аеродром „Џон Ф. Кенеди“ рано јутрос.

„Соларни имплус 2“, који има за сврху да промовише чисте енергетске технологије, касно синоћ је полетео са аеродрома у Пенсилванији.

Према првобитном плану, експериментална летелица је требало да ка Великој јабуци крене у понедељак увече, али је због пљускова и олуја са грмљавином у тој области морала да остане приземљена.

У рекордном покушају да обиђе свет без иједне капи горива, авион на соларни погон кренуо је на своје прво путовање у марту из Абу Дабија, а у наставку пута је свраћао у Оман, Мјанмар, Кину и Јапан, подсећа америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи