Треба да освежите ентеријер и екстеријер дома – фарбаре ће вам помоћи

Још увек је лепо време, па бисте могли да се латите неког корисног посла у стану или кући. Можда би било добро окречити неку собу, или офарбати дрвена врата и прозоре. Не заборавите да металне ограде од терасе и гелендере на степеништима треба повремено префарбати посебном фарбом која је уједно и заштита од корозије.

Треба да освежите ентеријер и екстеријер дома – фарбаре ће вам помоћи Треба да освежите ентеријер и екстеријер дома – фарбаре ће вам помоћи

Време брзо пролази, и ако се преслишате, схватићете да је крајње време да неки од ових задатака завршите. Лако је стално одлагати и наћи нешто прече, али ако засучете рукаве, бићете задовољни и добро обављеним послом и оним што сте постигли.

Многе ствари везане за фарбање или кречење можете урадити сами. Иако до сад то нисте пробали, одважите се по први пут. Пратите упутства која можете добити у фарбарама или у онлајн туторијалима. Обиђите боље снабдевене фарбаре и тамо купите сав грађевински материал и прибор за завршне радове, па чак и алат који вам је потребан.

Уколико имате дрвене прозоре и врата, добро знате да их морате с времена на време ишмирглати и префарбати у исту или неку другу боју, а касније и излакирати како бисте их заштитили од разних утицаја из спољне средине, атмосферских прилика, или када је реч о ентеријеру, како бисте поправили све недостатке настале употребом. Можда имају понеку флеку или огреботину – фарбање је прилика да се све то поправи.

Купите фарбу за дрво, прибор и алат који су неопходни да се изврше припреме и само фарбање. Ишмирглајте површине користећи шлајферицу или брусни папир. О финоћи шмиргле распитајте се у фарбари и узмите ону коју вам искусни продавци препоруче. Уколико је потребно купите у фарбари и кит за дрво – то је посебна паста којом се попуњавају рупе. Веома је корисна и када рестаурирамо неку стару комоду и када желимо да променимо ручке. На пример ако су на месту старих ручки биле две рупе за шрафљење, а ми хоћемо да ставимо нову ручку за коју нам само једна рупа треба, другу ћемо затворити овим посебним средством које ће учинити да се после уопште не види место где је она била.

Све се лепо углача шмирглом и фарбање може да почне. На крају, ствари од дрвета након фарбања можемо премазати разним заштитним премазима или уљима за дрво које купујемо у фарбарама. Фарбање дрвенарије по кући је уједно и прилика да одаберете потпуно другачију боју. Унећете новине у ваш животни простор, што ће вам пријати на дуже стазе.

Осим дрвета, добра пракса је и да офарбате металне елементе унутар стана или кућа, а такође и напољу, башти и дворишту. Уколико живите у кући и имате металну ограду и капију, искористите још мало топлих и сунчаних дана да све префарбате и излакирате и изнова заштите. Исто важи и за гелендере на спољним и унутрашњим степеништима, али и за металне ограде од тераса.

Уколико вам се ипак не ради овај посао, пробали сте и мислите да нисте довољно вешти, или једноставно немате стрпљења и више бисте волели да радите нешто друго у слободно време – ангажујте професионалца. Свакако све што му је потребно, лако се набавља у фарбари, а на вама је само да одаберете нијансе боја и лакова. У фарбари се купује и све што је потребно за заштиту околних површина или заштиту особе која ради од прљања и испарења, а то су: најлони, заштитне траке, рукавице, маске, радничке кецеље и комбинезоне итд …

Било да радите самостално или ангажујете другу особу, увек одаберите најквалитетније материјале и боје и лакове са препоруком. На тај начин резултат вашег рада биће дуготрајнији, а све ће визуелно веома лепо изгледати.

Када нешто фарбате увек обезбедите добро проветравање просторије уколико то чините унутра. Ако радите на отвореном, постарајте се да припремите простор где ће се нешто сушити под надстрешницом, у случају да вас изненади киша. Фарбање рукохвата на спољним степеницама и ограда од балкона и тераса захтева да добро проверите временску прогнозу јер ове елементе не можете склонити негде у случају падавина, пошто су фиксирани.

Од нечег треба почети. Уколико се фарбањем бавите по први пут, немојте се преоптерећивати великим подухватима, већ крените од нечег мањег. На тај начин видећете колико сте вешти и како вам прија овај посао.

Фарбаре које имају најбогатији асортиман представиле су своје производе на веб-сајту Огласико где можете погледати њихову понуду, информисати се о тома како да наручите све што вам треба или купите на лицу места. Уколико сте одлучили да искористите још мало лепог времена да нешто корисно урадите у својој кући или стану, упутите се у фарбару, тамо ћете наћи све што вам је потребно.

Посаветујете се са стручним особљем које је запослено у фарбари како бисте одабрали тачно оне боје и лакове који су идеални за пројекте које сте испланирали. Физички рад позитивно утиче на нашу психу, нарочито ако се бавимо послом где се мало крећемо и доста седимо. Одвојите викенд, купите четке, фарбу и заштитне траке и офарбајте металне делове ограде од терасе, или дрвенарију по кући или стану. Пријаће вам мало овакве активности, урадићете користан посао који већ дуже одлажете и бићете задовољни резултатима свога рада.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи