Читај ми!

Николија међу најбољим – пласирала се у финале Олимпијаде из енглеског језика у Италији

Ученица 5. разреда ОШ „Први мај” у Трупалу код Ниша, Николија Ристић је међу најбољима на свету у познавању енглеског језика. Пласирала у финале Олимпијаде из енглеског језика на којој је учствовало 88.000 ученика из 63 земље, од којих су се у светско финале пласирала 223. У категорији за коју се пријавила Николија учествовало је 23.000, а у финале, које је одржано у Италији крајем септембра, пласирао се 46 ученика који одлично познају енглески језик.

Читање поезије само је један од сегмената Олимпијаде из енглеског језика на којој је десетогодишња Николија из Трупала код Ниша оставила иза себе 23.000 вршањака из 63 земље.

„Конкуренција је била велика, у мојој категорији је било највише учесника. Тестови нису били толико тешки. Нисам имала приватне часове, као мала гледала сам енглеске цртане филмове. Када сам пошла у први разред, енглески ми је био лак, као да ми је матерњи језик”, рекла је Николија Ристић, ученица V разреда ОШ „Први мај” у Трупалу код Ниша.

У школи кажу да се таленат негује од малих ногу, и да најпре треба да буде препознат у породици и да се касније уз помоћ наставника развија.

„Предајем Николији од првог разреда и таленат се одмах примети. Има доста талентоване деце, али не развијају свој таленат. Николија има тај фантастичан спој и талента и рада, што је управо потребно за успех. Она се разуме у разне области, врло је свестрано дете”, истакла је Сребрица Стојановић, наставница енглеског језика.

Иако је Николија тек пети разред, већ се интересује за хемију и друге науке, али је сигурна да ће бити наставница енглеског језика.

„Хоћу да више деце заволи језик. Енглески ми је важан зато што хоћу да ме људи разумеју и да их ја разумем”, нагласила је Николија Ристић.

Вредно учи па је на путу да све то и постигне. Не пропушта ни дружење са вршњацима, и редовно помаже родитељима у разним пословима у сеоском домаћинству.

понедељак, 14. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи