Читај ми!

Мобилна апликација ПинПет помоћи ће вам у потрази уколико вам кућни љубимац одлута у непознатом правцу

Друштвене мреже препуне су објава, у којима се траже изгубљени кућни љубимци. Једној Новосађанки то није било од помоћи, па је дошла на идеју да осмисли мобилну апликацију, која би помогла власницима, чији су се кућни љубимци изгубили.

Двоипогодишњи бигл Хуго, воли да се вози бициклом, да се игра, редовно моли за храну испод стола. Као и већина паса, воли да буде без повоца и да одлута у непознатом правцу. Али, једне вечери вишесатна потрага није дала резултате, па је власницу Тању и њену ћерку обузео страх да љубимца никада неће пронаћи.

Свакодневно се изгуби на десетине паса. Неке, власници уз помоћ друштвених мрежа и објава по парковима, срећом, успеју да нађу. Захваљујући бесплатној Пин пет апликацији, Тања је пронашла Хуга.

Када је новосађанка Снежана Бошњак изгубила женку бигла, нису помогле ни објаве на друштвеним мрежама, ни обавештења у парку. Пса кога је спасла са улице, никада није пронашла. Тада је дошла на идеју да осмисли мобилну апликацију која ће власницима помаћи у потрази за одбеглим псима, мачкама, али и птицама. За месец дана апликацију је преузело више од 1.200 људи.

Довољно је да корисник преузме бесплатну апликацију, постави своје и податке о псу, његову фотографију. Било би пожељно да је љубимац чипован, али то ипак није услов.

Највише паса изгуби се у Београду и Нишу. Они који нису успели да их нађу, знају колико су брзина и помоћ других драгоцене. А управо то пружа ова апликација.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи