Читај ми!

Ако желите да поправите сан почните да штедите новац

Штедња новца може да поправи квалитет сна, показало је ново истраживање. Значајно је и то да не морате да будете Баја Патак и имате трезор пун новца и блага, чак и мале суме издвојене са стране су довољне.

Чување новца, колико год мала сума била, помогло је учесницима истраживања да се опусте и осећају се оптимистичније када је у питању њихова будућност.

Академици са Универзитета у Бристолу такође су утврдили да је кључ у редовној штедњи, а не толико у износу.

Добра илустрација тога је да су они са нижим примањима који су одвајали новац за црне дане бележили сличне нивое сатисфакције као богатији људи који нису штедели са стране.

Чување новца, односно одвајање у сламарицу, посебно је постало тешко протеклих неколико година због скока цена хране и рачуна.

Британски стручњаци кажу да штедња новца подиже ниво животног задовољства јер се људи који одвајају новац осећају мање анксиозно, мање су шансе да упадну у проблеме са дуговима и боље су припремљени да се изборе са неочекиваним догађајима и издацима.

Истраживање је обухватило податке из неколико различитих студија, укључујући и једно које је током десетогодишњег периода пратило штедњу хиљада људи.

Оно што су такође утврдили јесте да не само да се штедњом повећава животно задовољство, већ да одсуство штедње негативно утиче и повећава анксиозност.

уторак, 22. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи