Читај ми!

Желите да отпутујете, а нема ко да вам чува мачку – постоји решење

Тешко је некоме оставити пса на чување када идете на одмор, а тек мачку. Својеглаве су, воле своје навике, не прихватају радо друге људе и просторе. Ипак, постоји решење и за ту муку.

Мачка Маја се налази у хотелу за мачке већ 14 дана док су јој власници на одмору. Није овде први пут. Кроз овај хотел за 11 година, колико постоји, прошло је више од три и по хиљаде мачака. Неке су остајале по неколико дана, неке месецима, а једна је овде боравила чак четири године.

„Ово је потреба јер људи када немају другог избора морају да их доведу овде. Мени лично је важно да буде под сталним надзором особе која води рачуна о њој. Да константно има посвећену пажњу. Да друге маце нису у контакту с њом, да има храну, да је чисто. Да све буду здравствено осигуране, да све маце буду вакцинисане као и моја и да не дође до неких заразних болести“, наводи студенткиња Милена Миловановић.

Драгиша Радуловић отворио је хотел за мачке када је схватио да нема коме да остави своју љубимицу. Сада на 350 квадратних метара има 30 апартмана, три терасе и заједнички простор за игру.

„Најважнија је безбедност. Да не могу да побегну, да не може нико да их повреди, те се из тог разлога и не спајајау него свака маца има свој апартман у којем се налазе зидне полице, кутије, храна, вода, посуде са посипом и свака соба има врата која су већим делом стаклена и мали прозорчић, тако да могу да виде шта се дешава ван собице. Наизменично на сат, сат и по, зависно од потреба, маце излазе у заједнички део, али индивидуално, да не би дошло до физичког контакта између мачака“, објашњава Радуловић.

На териториjи Београда има на десетине хотела за мачке. Цене за један дан, са ноћењем и храном, крећу се од 800 до 1.300 динара, а постоје и правила.

„Основни услови за боравак маце у хотелу јесте да је маца вакцинисана редовно против заразних болести и да је непосредно пред долазак третирана против унутрашњих и спољних паразита. Цена зависи од броја ноћења, а у цену улази храна, посип и филтрирана вода. Храна се користи искључиво она коју маца конзумира код своје куће“, наглашава власник хотела за мачке.

За мачке које не воле да мењају место боравка постоји и понуда да их неко обилази док су власници одсутни. Од тога да ли ће само да јој промени песак и дâ храну, или ће са њом провести неко време и играти се, зависи и цена. Ако преду, значи, лепо им је, па власници могу мирно на одмор.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије