Читај ми!

На италијанским плажама, „к'о од мајке рођени"

Иако постоји већ више од седамдесет година, нудизам је данас у Италији још популарнији. У земљи постоји више од 20 ауторизованих плажа на којима можете да се сунчате „к'о од мајке рођени" док је њих стотинак тзв. „дивљих плажа", како тврди Габриеле Росети, председник Федерација Нудиста Италије рођена 1972. године.

На италијанским плажама, „к'о од мајке рођени" На италијанским плажама, „к'о од мајке рођени"

Пошто у Италији не постоји национални закон који регулише нудизам, сваки регион има своја правила. Прва ауторизавана нудистичка плажа отворена је 1999. у нудистичкој оази Капокота а данас се највећи број нудистичких плажа налази у регионима Тоскана и Сардинија.

У Тоскани постоје четири легализоване плаже од којих се две налазе на Острву Елба док је најпознатија Нидо ди аквила у Сан Вићензу.

На Сардинији их има седам док постоје и оне на рекама попут плаже на реци Требија у провинцији Пјаћенце и једна на Серзији у месту Верћели.

Италија броји око 800 000 нудиста од којих је највећи број породица и старијих људи док млади још увек преферирају купаћи костим.

Што се Европе тиче број нудиста је око 20 милиона и многи одлазе у Грчку и Хрватску не би ли се на миру купали голи. Људи који практикују нудизам кажу да се базира на поштовању према себи самима и другима као и према амбијенту а многи од њих су вегани.

Они кажу да на овај начин живе у хармонији са природом те да се ради о стилу живота.

Постоје и удружења која раде на томе да се људи који се сунчају на нудистичким плажама осећају сигурно, попут Фенаит која надгледа плаже не би ли спречила све оне који мисле да на тим плажама могу да нађу „лаке сексуалне авантуре" да уђу на њих.

„Уколико се неко понаша на неприкладан начин или узнемирава остале, бива моментално удаљен", изјавио је Габријеле Росети.

У Италији У Србији се информације о натуризму могу наћи, између осталог на Инстаграму, а у Србији на сајту и Инстаграм профилу Српског натуризма.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије