Читај ми!

Због бахатих туриста Јапанци граде баријеру да блокирају поглед на планину Фуџи

Огромна мрежа која ће блокирати поглед на планину Фуџи биће подигнута испред популарног видиковца како се „бахати страни туристи“ не би скупљали на том месту.

Подизање огромне мреже високе два и по и дугачке 20 метара, почеће почетком наредне недеље.

„Жалосно је што морамо ово да урадимо, јер неки туристи не могу да поштују правила, остављају ђубре за собом и игноришу саобраћајне прописе“, рекао је званичник града Фуџикавагучико.

Ово је тек једна у низу мера коју су јапанске власти донеле у борби против бахатих туриста. Пре овога, становници Кјотоа забранили су посетиоцима да се крећу малим приватним улицама у предграђу гејши у том граду.

Сваке године све више страних туриста посећује Јапан, а само у марту је дошло више од три милиона људи.

Фуџи, највиша планина у Јапану, може да се фотографише са бројних видиковаца у граду Фуџикавагучико. Један од видиковаца, међутим, поред продавнице „Лосон“, којих има само у Јапану, посебно је популаран и туристи често преплављују тротоар поред продавнице.

Након што бројни знакови и упозорења стражара нису уродила плодом, градић у региону Јаманаши одлучио се за велику баријеру.

Мрежа би требало да одврати туристе од окупљања на том месту, а осим продавнице ће заштитити и оближњу стоматолошку ординацију на чијем паркингу туристи паркирају без дозволе, а чак се и пењу на кров како би направили савршену фотографију.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара