субота, 03.02.2024, 14:30 -> 14:31
Извор: РТС
Не зна се да ли је бољи укус или мирис, почела Кобасицијада у Белом Блату
Банатако село Бело Блато код Зрењанина домаћин је десете Кобасицијаде, гастрономско-туристичке манифестације коју прати и такмичење у припреми домаћих кобасица.
Село од хиљаду становника угости и до 20.000 посетилаца на Кобасицијади. Фестивал мириса и укуса јединствен је догађај. Више хиљада посетилаца већ је обишло Бело Блато у преподневним сатима.
За своје место, домаћини кажу да је Европа у малом, пошто у њему живе припадници више од 20 националности, и сви навијају за развој манифестационог туризма, између осталог, и кроз Кобасицијаду.
Мајстори кажу да за добру кобасицу или кулен, месо мора бити зрело, а да је од зачина обавезан бели лук, уз со, паприку и бибер.
Кобасицијада траје два дана. Више од 70 екипа присутно је из целе Европе.
Коментари