Не зна се да ли је бољи укус или мирис, почела Кобасицијада у Белом Блату

Банатако село Бело Блато код Зрењанина домаћин је десете Кобасицијаде, гастрономско-туристичке манифестације коју прати и такмичење у припреми домаћих кобасица.

Село од хиљаду становника угости и до 20.000 посетилаца на Кобасицијади. Фестивал мириса и укуса јединствен је догађај. Више хиљада посетилаца већ је обишло Бело Блато у преподневним сатима.

За своје место, домаћини кажу да је Европа у малом, пошто у њему живе припадници више од 20 националности, и сви навијају за развој манифестационог туризма, између осталог, и кроз Кобасицијаду.

Мајстори кажу да за добру кобасицу или кулен, месо мора бити зрело, а да је од зачина обавезан бели лук, уз со, паприку и бибер.

Кобасицијада траје два дана. Више од 70 екипа присутно је из целе Европе.

среда, 02. април 2025.
12° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом