„Производ који убија" – Закербергово извињење породицама злостављане деце

Извршни директор компаније „Мета“, која је власник друштвених медија Фејсбук, Инстаграм и Вотсап, извинио се током саслушања пред америчким Сенатом.

Поводом великог броја случајева злостављања и сексуалног експлоатисања деце на друштвеним мрежама Закерберг се извинио породицама чији су чланови деца која су на мрежама претрпела насиље.

Закерберг је устао и обратио се породицама чији су чланови држали фотографије своје деце, за коју тврде да су „повређена“ на друштвеним мрежама. Када је саслушање почело, комисија је пустила видео у којем су деца говорила о малтретирању на друштвеним медијима.

Сенатори су такође навели један број примера и случајева о младим људима који су себи одузели живот зато што су били уцењивани након што су поделили фотографије са сексуалним предаторима.

Извињавајући се породицама, Закерберг је рекао: „Жао ми је због свега кроз шта сте сви прошли. Кроз све што су ваше породице истрпеле, нико не треба да пролази. Зато смо толико уложили и наставићемо с напорима да бисмо били сигурни да нико не мора то да преживи“.

Генерални директори компанија власница друштвених мрежа Мета, Икс, Тикток, Снап и Дискорд сведоче пред Сенатом САД поводом случајева злостављања и сексуалног експлоатисања деце.

Сенатор Линдзи Грем је изјавио да компанија „Мета“ и мреже које су у њеном власништву – Фејсбук и Инстаграм – „имају крв на рукама'': Господине Закерберг, Ви и Ваше компаније имате крв на рукама, знам да не мислите тако, али имате. Поседујете производ који убија људе“.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара