Читај ми!

Породица малог Тодора до понедељка није знала ко је Вељко који им је донирао пола милиона динара освојених у Потери

Студент из Прибоја, Вељко Котлаја, није само херој квиза „Потера" јер је у заједничку касу донео чак милион и по динара, већ и због тога што је свој део новца, око 500.000 динара, донирао у хуманитарне сврхе. Новац је у августу, када је снимана емисија, уплатио за лечење двогодишњег Тодора Стојановића из Ниша.

Беба Тодор изненада по рођењу са бројним тегобама још увек нема тачну дијагнозу. Тодорова мајка Моника каже да је његово тренутно стање мало боље, и даље дише уз помоћ респиратора, али се више буди.

„Он и даље не седи самостално, нема комуникацију са нама, главу делимично контролише тако да у суштини то је наше добро али у глобалу то није да кажем добро стање за дете његовог узраста", каже Тодорова мајка Моника Стојановић.

Од августа када је пристигла уплата од 468 хиљада динара до понедељка када је емитована Потера Стојановићи нису знали ко је Вељко Котлаја.

А Вељко је студент четврте године историје у Београду, из Прибоја је и живи у студентском дому. Не потенцирајући ни своју скромност ни хуманост присећа се шта је радио ноћ пред снимање квиза јер је тих дана био болестан.

Баш сам био слаб и онда сам се двоумио да ли уопште да одем и отприлике тада сам и гледао око те награде и чинило ми се да је њему најургентније“, објашњава Вељко Котлаја, победник квиза Потера.

 „Уопште нисмо били у контакту са њим и ово је дивна прилика да му се ми захвалимо на томе што је баш изабрао Тодора, зато што се одлучио на тако хуман гест“, каже Моника Стојановић.

Од почетка сам хтео да то буде хуманитарно јер генерално не знам шта бих радио са толиким парама, али нисам очекивао да ће бити оволика сума“, истиче Вељко Котлаја.

Новац се чува за Тодорово лечење.

Од дијагностике смо до сада урадили све што смо могли, и да можемо да сачекамо ако се појави нека нова метода неки нови третман нека клиничка студија, сада смо у контакту са неким клиникама по Америци“, додаје Моника Стојановић.

Вељко је у борби за победу у квизу показао знање и самопуоздање, са огромном вером се и Стојановићи боре за победу. Тодор уз Вељкову помоћ то заслужује.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара