Читај ми!

Српска снајка Наледи Репаја постала мајсторица домаће кухиње

Брзо је савладала домаћу кухињу, а снимак на којем припрема сарме одушевио је на хиљаде пратилаца на Тик-току. Омиљена српска снајка, Наледи Репаја, гостујући у Јутарњем програму, каже да се навикла на живот у Србији и да јој много прија.

Наледи Репаја чији рад и познавање Србије и њене кухиње одушевљава публику на различитим друштвеним медијима, каже да највише учи од своје свекрве.

Са супругом се упознала на крузеру и одлучила да започне заједнички живот у Србији. Наледи истиче да много воли живот у Србији и нема жељу да живи било где другде.

„Волим културу, волим начин живота, волим сву ту различност. Много ми се свиђа, мада је много другачије од онога на шта сам навикла. Много другачије“, наглашава гошћа Јутарњег програма.

Најтеже јој је било, како каже, да се навикне на црквене обучаје. Зато је себи дала времена да све научи о цркви, празницима, слави. Тако је научила и да прави славски колач, али и да оставља зимницу.

„Ми смо заједно спремиле славу и она ме је учила то. Да палимо свећу и све ми је учила и дан данас правим.“

Зимницу је ове године оставила нешто касније. Сама је кислелила купус, али док њен не буде готов користи свекрвин. Храна јој се много свиђа иако је много другачија, много лука, рена и других додатака.

„Ми немамо пуно колача у Јужној Африци, стварно немамо. Можда две врсте, али воће највише се једе. Али највише ми се свиђају ти колачи, баклава и те ствари. Много је тих ствари које ми немамо“, додаје Наледи.

На свадбу у Србији је долазила њена породица из Јужне Африке, а недавно им је у посету долазио и њен брат. Били су одушевљени пре свега начином како су срдачно и топло дочекани и примљени у Србији.

„У мојој српској кући је веома традиционално и много сам желела да са братом поделим ову културу, онако како сам је ја видела и заволела. Желела сам да и он осети оно што сам и ја осетила.“

Тако је брат пробао и слатко, и зимницу, али му се највише свидео деда Божин пршут.

„Деда Боже је из Далмације. Значи, све је нешто посебно, феноменално, пикантно. И деда Божа у подруму сече пршут а деца узимају. Ручак пре ручка.“

Наледи и њен супруг имају двоје деце која већ разумеју да мама и тата потичу из различитих култура и њима је то интересантно. Када су у Србији онда су прави Срби, а када су у Јужној Африци, онда су Афиканци.

Поред тога, цела породица доста времена проводи и путујући по Србији јер желе што боље да је упознају.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару