Читај ми!

Зашто сви причамо о томе колико мушкарци размишљају о Римском царству

Већ недељама на друштвеним мрежама немогуће је заобићи две речи – Римско царство. Мушкарци и жене подједнако су учествовали у креирању тренда јер у снимцима жене желе да сазнају колико често њихови партнери размишљају о поменутој античкој држави. Одговори су открили да ни сањали нисмо колико је мушкарцима стари Рим важан, а настанаку тренда допринело је и то што је ова тајна, скривена такорећи целој планети пред носом, одједном откривена да би сви могли да је анализирају.

Зашто сви причамо о томе колико мушкарци размишљају о Римском царству Зашто сви причамо о томе колико мушкарци размишљају о Римском царству

Шта имају заједничко Ники Минаж и Марко Аурелије? Обоје имају јаке везе са Римским царством и обоје су тренутно у тренду у поп култури.

Тринидађанка Ники Минаж има алтер его по имену Роман Золански (по редитељу Роману Поланском). Роман је, наводно, њен брат близанац, он је зао и појављује се када је Ники љута.

Песма под називом Roman’s Revenge (Романова освета) налази се на деби-албуму популарне хип-хоп уметнице, Pink Friday из 2010. године.

Марка Аурелија не треба посебно представљати, као ни његове везе са Римским царством.

Последњих недеља, међутим, на Тик-току жене откривају колико често мушкарци размишљају о Римском царству. Одговори младића и мушкараца указују на учесталост која је била шокантна и за жене које су снимале видео-снимке од којих су неки постали планетарно популарни, као и за гледаоце – кориснике друштвених мрежа.

Колико су мушкарцима стари Римљани на памети почели смо да сазнајемо када је корисник Инстаграма Gaius Flavius у кратком клипу поручио дамама да не знају колико је то често. Убрзо су на Тик-току жене почеле да објављују снимке са својим мужевима или момцима у којима их питају колико често размишљају о Римском царству или макар да кажу када су последњи пут размишљали о њему.

Судећи по најпопуларнијим одговорима, они који не размишљају о Римском царству сваког дана или најмање три до четири пута месечно, нешто раде погрешно.

Мушкарци углавном делују озбиљно када одговарају, те покушавају да одбране своје ставове као потпуно уобичајене када се њихове партнерке изненаде због тога што нису биле свесне да њихови партнери толики део живота посвећују овом историјском периоду.

Забавна неусаглашеност између партнера допринела је виралности тренда. Хаштаг #RomanEmpire има више од 900 милиона прегледа, а видео-снимци су прикупили стотине хиљада, ако не и милионе, прегледа.

Једна компилација најпопуларнијих видео-клипова о опсесији Римским царством прикупила је више од милион прегледа.

С друге стране, они који су заборавили средњошколске лекције из историје, не морају да брину да је сваки мушкарац пасионирани љубитељ Римског царства.

У једном снимку са више од милион прегледа, жена прилази свом мужу и поставља му популарно питање на које он одговара: „Као албум Ники Минаж?“. Не постоји албум са називом Римско царство (Roman Empire), али реперкина песма Романова освета могла је бити узрок забуне.

Древна цивилизација, без сумње, имала је и и даље има утицај на модерно друштво, и толико је тога што можемо да научимо од ње, али то и даље не објашњава зашто је Римско царство толико важно за толико људи.

Разматрајући овакве трендове, намеће се питање: о којим другим древним цивилизацијама људи размишљају? О Месопотамији, Византијском царству? Једна од главоломки је и да ли постоји тема о којој жене размишљају подједнако посвећено. Шта је такозвано „женско Римско царство“? 

Ове недоумице можда ће открити следећи вирусни Тик-ток трендови.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара