Читај ми!

Постоји ли идеална разлика у годинама код емотивних партнера

Према најновијим истраживањима - што је већа разлика у годинама, то је већа шанса за раздвајање. Најидеалније су везе међу вршњацима.

На Универзитету „Емори“ у Атланти рађена је студија у којој је учествовало 3.000 испитаника. Стручњаци су открили да што је већа разлика у годинама између партнера, то је већи ризик од раздвајања.

Код парова међу којима је разлика пет година, око 18 одсто је већа шанса да се разиђу.

Студија истиче да се везе код парова, где је разлика у годинама 20 и више, прекидају много чешће. Најбољи избор је проналазак емотивног партнера сличног нашим годинама. Тада су процене за развод сведене на минимум.

То није било једино занимљиво откриће које је открила студија Универзитета Емори. Статистике су показале да би рађање бебе пре брака могло помоћи у смањењу шанси за развод.

Супротно увреженом мишљењу, истраживачи верују да је најидеалнија разлика међу емотивним партнерима око једне године. Код таквих парова стопа развода готово да и не постоји, када су у питању године. Наравно, у везама и браковима увек има других разлога за неслогу, па и за развод“, истакао је Хуго Малон, један од истраживача студије.

Како је истакао Дејвид Бенет, стручњак за емотивне односе међу партнерима, поменути примери помажу људима да нађу заједничка интересовања са партнером у оквиру одабраних разлика у годинама.

„Не саветујем својим клијентима да слепо прате правила, али их подстичем да добро размисле о горњој и доњој старосној граници, нарочито ако им је избор оријентисан на интернет страницу и апликације за проналажење партнера“, истакла је Керол Родерик, стручњак за односе и везе.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво