Читај ми!

Мотиви и симболи Египта у комбинацији вештачке интелигенције

У Каиру је представљена нова модна колекција која сједињује древне египатске фигуре и симболе са савременом технологијом, употребом вештачке интелигенције.

Историја у сусрету са технологијом кроз модну колекцију као производ компаније „Тутере". Она комбинује креативност модних креатора са средствима модерне технологије израђујући хаљине и модне детаље.

„Вештачка интелигенција обухватила је групу апликација. То смо најпре урадили у радионици, као тим скицирали смо идеје на папиру, укључујући и производњу, историју, боје, све у вези са модним дизајном. Скицирали смо и размишљали, било је потребно време све док нисмо дошли до решења. Употребили смо апликацију са вештачком интелигенцијом где сам објаснила своју идеју", рекла је Сомаја Бахи Елдин, потпредседница „Тутетре".

Надахнуће за креације био је древни Египат, тадашње фигуре или симболи.

„Ова хаљина се зове Нефертити, назвали смо је тако јер смо ставили круну древне египатске краљице на врх. Она је била чувена по свом стилу а њена круна је увек имала овакве боје", истакла је Нермин Абулвафа, директорка производње.

Оснивачи компаније тврди да се уз помоћ вештачке интелигенције штеди време, а тиму креатора омогућава да створи различите дизајне, без запошљавања више људи. Тутера је првобитно била архитектонска фирма која је посао проширила на моду. Користећи технологију приказала је своју колекцију, ставила виртуелни модни шоу програм за своје дизајне на метаверзуму.

„Као да милион људи ради са вама, а не 100. Сведоци смо револуције, посебно у погледу великог броја података. Ако се не бисмо изборили са тим, на крају бисмо нестали", рекла је Сомаја Бахи Елдин.

У компанији „Тутера" истичу да је прва таква модна ревија хаљина инспирисаних древним Египтом истовремено била веома футуристичка. Циљ је на крају да се представи египатски идентитет на другачији начин.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво