Читај ми!

Српски Бочели са апсолутним слухом

Српски Бочели – тако зову Немању Црнатовића. Слеп је од рођења, а захваљујући таленту за певање и подршци породице, успео је, каже, да оствари своје снове.

Пре три године испунио му се највећи сан да запева на стадиону Црвене звезде – клуба за који навија. Родитељи су га доводили на Маракану да прати утакмице, а онда је на интернету објавио своју верзију Звездине песме. Снимак је одушевио многе који га пореде са славним Бочелијем.

„Велику пажњу је покренуло то што сам ја направио један лајв концерт и између свих песама које сам певао, отпевао сам једну Звездину песму. Након тога сам послао снимак свим групама Звездиним преко Инстаграма, Фејса и сви су били одушевљени“, каже Немања Црнатовић.

Пева све, а највише, каже воли оперу.

„На првом месту је опера, соло песме и оперске арије, али одмах, након њих, велико место у мом срцу заузима староградска музика коју и дан, дана с јако радо певам“, наводи Црнатовић.

Од детињства је знао да ће се бавити музиком. Пре скоро две деценије то су забележиле и наше камере.

„Има једна анегдота где он мени каже да га шкрипа Смокија подсећа на тоналитет неке песме, био је јако мали. Или рецимо на концерту Квина у Арени, он мене пита зашто други певач Пол Роџерс пева: "I Want to Break Free" не из истог тона, већ ниже од оргинала. То је мени било сумњиво и онда сам ја схватио да он има апсолутни слух“, присећа се његов отац, Александар Црнатовић.

Добитник је бројних награда – школских, фестивалских, међународних.

„Један од планова је да имам пуно концерата по европским и светским градовима, али да никада не заборавим нашу земљу, традицију и културу“, каже Немања.

Није било лако све ове године. Најтежи је био, кажу, полазак у школу, па на факултет. У свему томе, Немањи је најважнија била подршка породице.

„Никада себи немојте постављати питање зашто је ово морало мени да се деси. Зато што је то кључни моменат када ћете то ставити иза себе и гледати испред себе. Гледамо како да им помогнемо, како да их социјализујемо, како да изађу из тог заштићеног круга породице, јер ће сутра бити препуштени друштву“, истиче Александар.

Немања је и нама отпевао нешто. Уживали смо и ми, и комшије.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво