Зашто у авиону не треба да носите јапанке, а уз алкохолно пиће обавезно треба да пијете воду

Авио-компаније током године превезу милијарде путника, а њихова безбедност је приоритет. Пилот који ради за једну од познатих компанија набројао је шта путници могу да ураде како би били безбедни током лета.

Лет модерним путничким авионима зависи од „сарадње“ пилота и рачунара, али и понашање путника у великој мери утиче на безбедност.

 

Појас је обавезан

Основни савет који ћете добити од кабинског особља је да будете везани приликом узлетања и слетања, а обавезно приликом турбуленција. Тиме се могу спречити повреде.

У кухињу не улазите

То је простор у коме кабинско особље припрема напитке и храну за путнике. Ту се налазе и оштри предмети и врела вода за кафу и чај, а све то може бити опасно за путнике који се нестабилно крећу кроз авион током лета.

Избегавајте јапанке на ногама

Јапанке се убрајају у обућу која се лако обува и скида, али није стабилна: Препорука су удобне ципеле или патике у којима се путник лако креће кроз авион, а безбедне су и у случајевима опасности.

Ако пијете алкохол, пијте и воду

Ако током лета у авиону пијете алкохолна пића, обавезна попијте и чашу воде: Промена у висини утиче на смањење нивоа кисеоника у крви, што доводи до дехидратације, па се човек лакше може напити.

Коришћење тоалета

Савет и препорука је да се пре укрцавања у авион обаве све физиолошке потребе, ако за то постоји могућност.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво