Поништава се одлука, Либан ипак прелази на летње рачунање времена

Привремени премијер Либана Најиб Микати изјавио је да је његов кабинет гласао да се одлука да се прелазак на летње рачунање времена одложи за месец дана поништава, и да ће се на летње рачунање времена прећи већ наредне среде.

Како наводи Ројтерс, Микати је рекао да је одлука донета након „мирне расправе“ и да је држави потребно 48 сати да усклади своје послове.

Одлука либанске владе да у последњем тренутку одложи почетак летњег рачунања времена до краја муслиманског светог месеца Рамазана, довела је до масовне конфузије у тој земљи.

Пошто су неке институције помериле време на часовницима, а друге одбиле да то ураде, многи Либанци су се нашли у позицији да нагађају о радним временима предузећа, школа и других установа, пренео је АП.

У Либану се обично казаљке на сатовима померају сат унапред последње недеље у марту, као и у већини европских земаља. Међутим, у четвртак је либанска влада објавила одлуку привременог премијера Најиба Микатија да помери почетак летњег рачунања времена на 21. април.

За доношење такве одлуке није наведен разлог, али се у видео снимку састанка између Микатија и председника парламента Набиха Берија, који је процурио у локалне медије, може чути да Бери тражи од Микатија да одложи увођење летњег рачунања времена, како би се муслиманима омогућило да прекину рамазански пост сат раније.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво