Такмичење студената електротехнике у Београду - место за креативност

„Истек челинџ“ је интернационално такмичење које огранизује Удружење студената електротехнике Европе. У Београду је одржан двадесетчетворочасовни хакатон.

Такмичари су студенти техничких и природноматематичких факултета. Победник ће, у мају, у финалу такмичења, са екипама из још тринаест европских градова одмерити своје знање и вештине.

Овим пројектом студенти Европе треба да унапреде своја знања и вештине из области електротехнике и рачунарства. Такође пројекат треба да допринесе развоју њихове професионалне мреже. Настао је 2017. године и од тада се успешно развија.

„Били смо већ раније већ у сличном саставу на разним оваквим хакатонима и на неким мало другачијим и случајно смо се окупили у суштини и да дођемо на овај. Фино је интересантно је, слободна је тема тако да има место за креативност", сматра Немања Спасојевић из тима „Њањавци".

„Веома је интересантна цела тема хакатона. Није интригантна, него је доста објективна. До сад је веома интересантно и забавно било. А и добро смо се поделили у тиму. Првих сат времена смо радили на нашој идеји, а после на функционалности", прича Срђан Грбић ученик Осме београдске гимназије, из тима „Кјуик".

„Овај хакатон има за циљ да направимо неку врсту игрице. Остављена нам је слобода да бирамо технологију у којој ћемо радити, као и тип игрица које правимо. Ми смо нови у овој области тако да смо се одлучили за једноставнију врсту игрице. Дошли смо да научимо нове ствари. И да испробамо нову идеју коју смо данас оформили", испричала је Бојана Малешевић из тима „Шљокице".

Такмичи се 19 екипа, свака има по три члана.

„Ове године тема је мобајл еп девелопмент, тако да је такмичарима данас задатак да направе игрицу за мобилни уређај", каже Марта Анђић, главна координаторка пројекта.

„Биће награде за прва три тима на нашој локалној рунди али само први тим иде у финалну рунду", рекла је Теодора Антонић, координатор такмичења.

Гејмификација јесте процес примене елемената игре у апликације које нису нужно повезане са играма. Удружење студената електротехнике Европе осим такмичења, организује и стручне радионице, интернационалне конференције и подстиче ширење мреже будућих инжењера.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво