ДИДС 2024 – Будућност је… сада!

Традиционални Дан интернет домена Србије одржаће се у уторак, 12. марта 2024. у Дому омладине у Београду. ДИДС 2024 ће својим темама, предавачима, панелистима и учесницима дубоко заћи у актуелну област вештачке интелигенције.

Организатор, Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), овогодишњи догађај одржава под слоганом Будућност је сада, чиме се истиче чињеница да феномени некада резервисани за домен научне фантастике постају све присутнија стварност.

Водећи предавачи и панелисти неће изостати ни у овогодишњем издању ДИДС конференције.

Издвајамо keynote обраћање др Емили Робертс која је докторирала у области вештачке интелигенције и машинског учења, а која ће нам говорити о борби против сајбер узнемиравања у ери дубоког лажирања (deepfake).

Предавање Психолошка динамика друштвеног инжењеринга Ине Пољак осврнуће се на то како социјални инжењеринг може бити фасцинантан начин злоупотребе технологије и психологије, како се припремити на ризике и одбранити од манипулација.

Екипи еминентних предавача придружиће се Воја Жанетић са keynote предавањем Ка финалу велике промене у коме ће нам причати о томе како вештачка интелигенција мења свет.

Под модерацијом Слободана Марковића, дигиталног саветника при UNDP-у и Маријане Борковић из маркетинг тима у РНИДС-у, одржаће се AI панел са саговорницима: Данетом Блачићем, Данијелом Милошевићем, Ђорђем Кривокапићем и Милошем Скокићем. Они ће, свако из своје визуре (технологија, право, маркетинг), учесницима конференције приближити проблеме у вези са вештачком интелигенцијом, као и њен значај у реалном пословном и општем друштвеном окружењу, са посебним освртом на креативну страну AI приче.

Део догађаја резервисан је за представљање резултата истраживања о превенцији онлајн безбедносних ризика за мала и средња предузећа, као и за причу о успеху пројекта „Локалац на интернету“.

Као и до сада, скуп подржава присуство и ширење ћирилице на домаћем интернету – овог пута биће одржан панел са темом Ћирилица у брендингу који ће модерирати проф. др Славица Цицварић Костић, а саговорници ће јој бити: Јана Ошорлић, Душан Симић, Славољуб Станковић и Славимир Футро. Након тога ће Душан Стојичевић одржати предавање Ћирилица на интернету – за и против.

ДИДС 2024 одржаће се у класичном формату догађаја уживо, а организатор ће преносити конференцију путем свог Јутјуб канала.

Присуство конференцији је бесплатно. Због ограниченог броја места, регистрација посетилаца путем ДИДС сајта је обавезна.

понедељак, 15. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару