Читај ми!

Традиционални начин читања вести одлази у прошлост – Хуавеј идеахаб пружа нову димензију

Захваљујући уређају идеахаб (IdeaHub), најновијем технолошком решењу компаније „Хуавеј”, телевизијски презентери на Радио-телевизији Србије од сада ће бити у могућности да се обраћају публици из студија користећи паметни екран испред себе. У намери да се дистанцира од традиционалног формата вести, где је водитељ позициониран иза радног стола, РТС је унапредио свој рад уз помоћ паметног екрана висококвалитетне ХД резолуције.

„Хуавеј” идеахаб представља серију модерних 4К екрана, уз помоћ којих презентери имају потпуну контролу вођења програма. Екран високе резолуције, врло флексибилан и ефикасан за коришћење, поседује и додатну погодност – добар визуелни идентитет пред камерама.

Чен Чен, директор компаније „Хуавеј” Србији, истакао је да идеахаб представља уређај најновије технологије који може да унапреди и значајно олакша пословање.

„Компанија 'Хуавеј' константно тежи унапређењу свог пословања кроз разне технолошке иновације. Поносни смо на остварену сарадњу са јавним медијским сервисом Радио-телевизијом Србије и чињеницу да ћемо применом наше технологије помоћи у креирању што квалитетнијег садржаја. Сигурни смо да ће им наш идеахаб екран омогућити да креирају што боље искуство за своје кориснике", истакао је Чен Чен.

Дејан Јовановић, технички директор РТС-а, истакао је да је Хуавеј идеахаб савршено решење за унапређење квалитета студија.

"Хуавеј идеахаб уређај је фантастичан додатак и даје нам много креативних опција. Употреба технологије је интуитивна и веома лака. Без додатне обуке, наши ТВ водитељи су били у могућности да науче како да користе идеахаб за неколико минута", истакао је Јовановић.

Одлични за обављање преноса високе резолуције од 1080p (ХД), као и флексибилним распоредом који се аутоматски преусмерава са једне на другу страну приказа локације у зависности од тога ко се обраћа гледаоцима, Хуавеј идеахаб серија паметних екрана донела је нову слику телевизијског студија.

Постављена на врху екрана, идеахаб камера аутоматски зумира звучнике користећи брзо и веома прецизно праћење звука, са функцијом аутофрејм аутоматског подешавања угла камере према броју људи окупљеним испред ње.

Осим визуелних, идеахаб поседује и врхунске аудио перформансе попут хај-фај (hi-fi) аудио-записа који уз помоћ 12 микрофона користе beamforming технологију за снимање људских гласова на раздаљини од осам метара, што је од велике користи приликом вођења интервјуа у студију.

Поред низа погодности, идеахаб функционише и као интерактивна бела табла, која презентерима у студију пружа могућност да на њој дигитализују своје писање, у интеракцији са садржајем, и то са кашњењем од само 35 мс, што је једнако писању оловком на папиру.

Хуавеј идеахаб се са лакоћом повезује са мобилним телефонима и компјутерима, удаљених локација са циљем да се вести брже пренесу захваљујући бежичном систему.

понедељак, 08. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару