Постапокалиптична авантура "Beyond the Steel Sky" оправдала очекивања

Две и по деценије након изласка култне видео-игре "Beneath the Steel Sky" стиже подједнако узбудљив наставак дистопијске авантуре.

Своју другу игру, дистопијску авантуру под називом Beneath the Steel Sky "Revolution Software" издао је 1994. године. Након тога су, углавном, правили игре у Broken Sword франшизи током наредних 20 година. 

Данас се "Revolution" коначно враћа с лансирањем наставка Beyond the Steel Sky и шаље нас у мегаград под контролом вештачке интелигенције да спасемо отето дете и, по могућству, да се не уплетемо у било какву научнофантастичну заверу.

Beyond the Steel Sky враћа Роберта Фостера, главног јунака прве игре и дешава се 10 година након бекства из Јунион Ситија. 

Роберт се вратио у предео изван град где живи срећан и миран живот у малом друштву. Међутим, убрзо је приморан да се врати у Јунион Сити након што је његовог младог пријатеља Мајла отео огромни робот и одвео негде у чељусти метрополе.

Игра се дешава у постапокалиптичној Аустралији, али референце на земљу су нажалост пролазне. 

У почетку је сјајно бити у свету челичног неба. Алузије на прву игру присутне су од првих тренутака.

Исто као у оригиналној игри интро чине стриповски панели које је нацртао Дејв Гибонс, познат по стрипу Вочмен на који се чак и неколико пута алудира у самој игри.

Џој, Робертов роботски помоћник, такође се враћа, а призор ова два лика поново заједно један је од најлепших у игри.

Град који је приказан у величанственој три-де техници такође је прелеп, а обрис му се пружа далеко у хоризонт чинећи да изгледа масовно чему доприноси и цела естетика игре која је урађена селф шејдинг технологијом.

Игра је дебитовала на Епл аркејд систему у јуну, а сада је доступна и на Линуксу и Виндоузу.   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару