Паметне кациге за скенирање температуре и у Емиратима

Полиција у Уједињеним Арапским Емиратима распоређује паметне кациге које могу да скенирају температуре стотина људи сваког тренутка, у настојању да се изборе са ширењем коронавируса.

Кациге којима је потребно мање времена и мање контакта него традиционалним топломерима, могу да мере температуру и на удаљености од пет метара, скенирају до 200 људи у минути и активирају аларм ако се открије грозница, пренео је Ројтерс.

Кинеска компанија "KC Vearable" наводи да је продала више од 1.000 кацига за скенирање температуре и да су примили наруџбине са Блиског истока, Европе и Азије. Полиција у Кини користи термовизијске кациге за откривање заражених.

„Увели смо паметну кацигу за ово време кризе са ковидом 19 у свим полицијским станицама у Дубаију, као и у патролним станицама који се налазе на првој линији борбе“, рекао је полицајац Али ал-Рамси за Ројтерс.

„У случају да се појави неко са високом температуром, предузимамо неопходне мере да се особа заустави... а онда се том особом баве лекари и воде га до најближег медицинског објекта“, додао је Ал-Рамси.

Полиција Дубаија користи кациге како би прегледала људе у веома насељеним подручјима.

Уједињени Арапски Емирати имају више од 8.000 заражених коронавирусом и преко 50 смртних случајева што је државу позиционирало на друго место међу шест држава у Персијском заливу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи