Ближи се празник за љубитеље аутомобила у Београду

За недељу дана почиње Сајам аутомобила у Београду. Вест сајма је да под куполе први пут званично стиже и „Ролс Ројс“, престижни произвођач који гарантује узбудљив наступ. Биће ту и новитети премијум брендова – „Аудија“, БМВ-а, „Мерцедеса“.

После Женеве на салону у Београду наћи ће се чак 20 премијера аутомобила чије се цене крећу од 8.000 до 20.000 евра. Продавци кажу да ће бити попуста, не великих, али довољних да се купци одлуче. Попусти ће бити по неколико стотина евра, а за веће су могући директни преговори.

„Попуста ће, наравно, бити као и сваке године. Купци могу да их очекују не само на нашем, већ и на осталим штандовима“, каже Маја Бабић из „Гранд моторса“.

Акценат сајма биће на екологији како би се скренула пажња, пре свих законодавцима, да је потребно дати бенефиције електричним и хибридним аутомобилима.

Њихови продавци кажу да у некадашњим републикама Југославије још нема истих услова за продају као у Европи, где субвенције иду и до 20.000 евра.

„У Словенији већ имамо регулисано, али чекамо остале владе на Балкану. Какве ће субвенције бити, они морају да се изразе. Ми имамо моделе, ми можемо почети продају“, истиче Жан Луј Месић из „Адрија групе“.

Незванично сазнајемо да је већина сајамских експоната већ капарисана, иако цене иду и преко 100.000 евра.

Да подсетимо, наш сајам је једини који је опстао на Балкану, па је добра прилика и за туризам, јер ће бити и гостију из суседних земаља који ће доћи барем да виде изложене моделе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи