Доступна нова апликација за проналажење посла!

Нове технологије доносе и нове начине за тражење посла – преко апликације „Послонаут“, коју су осмислили млади предузетници Научно-технолошког парка „Звездара“, однедавно можете брже и лакше пронаћи повремени, привремени или сезонски посао.

За три недеље рада, са Гугл плеј стора (Google Play Store), апликација, заснована на андроид платформи, преузета је више од 4.000 пута.

„Ви отворите апликацију, мапа вас центрира, тачније, мапа се центрира на вашу локацију и избаци све послове у вашем радијусу. Можете да штелујете тај радијус претраге и да бирате категорије које вас интересују“, открио је Немања Стефановић, аутор апликације.

Послодавцима је довољно да се региструју, дају опис посла, назив огласа и контакт телефон. Огласи који су се качили на бандере и излоге продавница могу да оду у историју, јер су на интернету доступнији много ширем кругу људи.

Послонаут омогућава не само младим људима, иницијално њима, већ много широј циљној групи, да изузетно лако, брзо и једноставно прегледа оне огласе за посао који се налазе у њиховој непосредној околини, околини њихове куће и да изузетно брзо аплицира на њих тако што ће аутоматски контактирати послодавца“, наводи Татјана Видаковић, са сајта за запошљавање Инфостуд-послови.

До сада је педесет фирми у Београду и Новом Саду поставило око 450 огласа, а неки су већ пронашли посао. У Научно-технолошком парку „Звездара“ стручњаци и ментори помажу ИТ старт-ап компаније да провере да ли за њихову идеју постоји тржиште. За две године рада, кроз „Ај-си-ти хаб“ (ICT Hub) је прошло око 40 тимова.

„Број оних који нађу пут ка тржишту или ка неком приватном инвеститору је отприлике 10 одсто, тако да смо имали прилике да радимо са четири тима који и дан данас раде на својим пројектима и успели су да направе своје компаније“, каже Коста Андрић, извршни директор „Ај-си-ти хаба“.

Јефтиније, доступније и повољније техничко решење тражи се у свим областима пословања.

Они који нису успели да њихове идеје и фирме опстану, са стеченим искуством настављају да раде на новим пројектима и да развијају свој предузетнички дух.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару