Паметна кућа замена за домаћице

Паметни могу бити људи, понека животиња, телефони, телевизори, али и фрижидери. Један такав који зна када се кваре намирнице у њему, промовисан је у Монаку, где су представљена и друга, помало невероватна, најновија технолошка достигнућа из „Самсунгове радионице“.

Виртуелна стварност, сада је реалност. Прошлогодишњи пилот модел доступан је свима. Више од 2.000 новинара могло је да испроба 3Д наочаре у "Грималди центру" у Монаку. Неки су их пробали први пут.

Колеге из региона користиле су их недељу дана.

"Стварно је нешто о чему смо сви сањали кад смо били мали, човек постане несвестан околине, посебно када гледа хорор филмове. Ја сам вриштао по кући. Мали недостатак је то што резолуција пада у односу на телевизор и садржај се брзо потроши, али доћи ће временом", каже Илија Матановић из хрватског Јутарњег листа.

Директор маркетинга „Самсунга“ Милан Вујовић рекао је да виртуелна реалност све више узима маха, а показао је како изгледа и како ће убудуће изгледати.

Оно што би могло да промени стварност је паметна кућа. Сви уређаји међусобно повезани. Кућни апарати који мисле уместо нас.

Три камере, интернет, радио, телевизор, све то има и фрижидер. И више од тога.

Паметни фрижидер тачно зна шта се од хране у њему налази. Када и којој намирници истиче рок, а то га можете питати и из продавнице, а он ће вам одговорити поруком.

„Једна од ствари коју свака домаћица зна, ретко жели да остави уређај укључен, оно што доноси нова технологија је да комплетно пратите рад свих уређаја“, каже Вујовић.

Са телефона можете послати поруку усисивачу да очисти уместо вас. Клими да се укључи, машини да опере. Ако нешто од ствари и није стигло до машине, то више није проблем. У пола проограма можете додати ствари.

У „Грималди центру“ и „зазубице“ за новинаре. Иако су новинари на пар секунди поверовали да ће можда први сазнати шта је то ново из Галакси серије, видели су само кутију. Чека се 21. фебруар и Барселона.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи