„Тата моторс“ мора да промени назив возила због вируса зика

Зика вирус је неочекивано погодио индијског произвођача аутомобила „Тата моторс“, примораног да промени име свог новог модела са петоро врата који је требало да се зове "Zica".

„Тата моторс“ мора да промени назив возила због вируса зика „Тата моторс“ мора да промени назив возила због вируса зика

Нови модел компаније „Тата моторс“ биће представљен у среду на изложби аутомобила у предграђу Њу Делхија.

Индијска ауто-компанија саопштила је да ће возило носити таблице с називом "Zica" за време изложбе, али да ће ново име бити објављено за неколико недеља.

Назив "Zica" требало је да преставља скраћеницу од "Zippy car" или брза кола. Како се наводи, компанија је решила да промени име у знак саосећања са тешкоћама које вирус изазива у многим земљама.

Светска здравствена организација прогласила је глобалну ванредну ситауцију због ширења зика вируса у Северној и Јужној Америци.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи