„Хајлперлуп“ постаје реалност

Концепт транспортног система „хајперлуп“ стручног тима са Технолошког института у Масачусетсу победио је на такмичењу компаније „Спејс икс“. „Хајперлуп“ је први пут представљен 2013. године, а, уколико се обистини, превозиће путнике брзинама већим од хиљаду километара на сат.

На такмичењу, које је одржано у Тексасу, учествовало је 115 тимова са 27 универзитета у САД и још 20 тимова из осталих делова света, а победника је прогласио зачетник идеје о „хајперлупу“, Илон Маск.

„Почињем да мислим да ће се ово заиста десити. Јасно је да људи овде, а и широм света желе нешто ново и мислим да ћете им ви то омогућити“, рекао је Маск проглашавајући победника.

Осим победника са МИТ, још 21 тим добиће прилику да у Калифорнији заједно зарађује на у прављењу и тестирању нових дизајнова на „хајперлуп“ стази, коју ће финансирати компанија „Спејс икс“.

„Чим се 'хајперлуп' овде обистини и људи виде да функционише, мислим да ће се брзо проширити широм света“, истакао је Маск.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи