Руси лансирали „Харпун“ у свемир!

Русија је са космодрома „Бајконур“ лансирала ракету-носач „протон М“ са војним сателитом „Гарпун“, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије.

Руси лансирали „Харпун“ у свемир! Руси лансирали „Харпун“ у свемир!

Космичка летелица „Гарпун“ (у преводу Харпун), иначе комуникациони сателит, лансирана је у 6.19 по локалном времену (1.19 по средњоевропском времену) са космодрома „Бајконур“ на ракети-носачу тешке класе „протон М“ и повезала се са копненим средствима Главног космичког центра за тестирање „Герман Титов“ Ваздушно-космичких снага.

Веза са космичким апаратом, који је лансиран за Министарство одбране Русије, успостављена је, а палубни системи функционишу нормално, наводи се у саопштењу руског министарства.

„Старт ракете-носача 'протон М' и слање космичког апарата у одређену орбиту изведено је у редовном режиму. Пет минута након старта ракету-носач 'протон М' почела су да прате средства Главног космичког центра за тестирање 'Герман Титов'“, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије