О чему се највише причало на „Фејсбуку“ ове године

Годину дана пре него што ће почети, амерички председнички избори већ генеришу највеће интересовање широм света, а о њима се највише и причало на Фејсбуку ове године.

Највећа друштвена мрежа објавила је податке о најпопуларнијим темама ове године са америчким председничким изборима на врху. Из Фејсбука кажу да је ово добрим делом због контроверзног кандидата Доналда Трампа.

Нажалост, на листи доминирају трагични догађаји. На другом месту налазе се терористички напади у Паризу 13. новембра, а на трећем рат у Сирији и избегличка криза.

Одмах затим земљотреси у Непалу, па грчка дужничка криза и изједначавање геј са традиционалним браковима.

Листа се наставља са борбом против Исламске државе, терористичким нападима на лист Шарли Ебдо, протестима у Балтимору и пуцњавом у цркви у Чарлстону.

Осим лоших вести, о којима се највише причало ове године, свет је обрадовало отопљавање односа САД и Кубе и обнављања дипломатских односа после пола века.

Истраживање свемира такође је привукло пажњу људи. Први пут је човечанство имало прилике да се упозна са Плутоновим срцем, а пронађена је и вода на Марсу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије