Читај ми!

Спортски, брзо и скупо на салону у Женеви

Сваки Женевски салон аутомобила доноси нова узбуђења за љубитеље аутомобилa. Међутим, то је и место на којем се сваке године сумирају резултати друге по величини индустријске гране у свету.

Аналитичари кажу да је 2014. година прошла је у благој рецесији. На то је утицала украјинска криза, девалвација рубље и пад продаје на руском тржишту које је куповало четвртину европске производње возила.

Захваљући томе што је Кина прошле године купила два милиона аутомобила више, у свету је произведено тачно за толико више возила или тачније 71 милион.

Руси су у 2014. години купили пола милиона возила мање од плана, Американци су поновили рекорд од прошле године од око 15 милиона возила, а циљ сваког већег Европског произвођача је Кинеско тржиште.

„Желимо да се позицонирамо и на кинеском и на европском тржишту једино је то улазница за успех, наравно зато смо ангажовали и вашег момка Новака Ђоковића, он је довољно добар амбасадор за читав свет, њега свуда препозају и веома смо задовољни његовим ангажманом“, рекао је Максим Пикет из „Пежоа“.

„Мерцедес“ је Женевски салон искористио да представи најлуксузнију „мајбах“ лимузину коју је икада произвео, али није заборавио да промовише и најновије технологије.

„Први смо у свему, на пример у спорту у формули, имамо већ неколико година аутомобиле који могу да возе сами“, рекао је Ролф Јирген Зајерле генерални директор „Мерцедес Србија“.

„Форд“ није забринут због застоја фабрике у Русији. Своје проблеме решава бољом продајом у Европи, где је у прва два месеца по продаји сустигао „Фолксваген“

Ханс Јирген Фукс из „Форда“ истакао је да су недавно патентирали ваздушни јастук у појасу, од којег очекују да ће ускоро бити стандард безебедности.

„Фијат 500“, који се прозводи код нас, добро држи прикључак са „Фијатовом гамом“ у свету и представља трећину производње „Фијата" у Европи. Заваљујући производњи у Крагујевцу производимо више аутомобила него Словенија и 20 пута више него Бугарска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару