Читај ми!

БМВ у Женеви представио "Gran Tourer" са седам седишта

БМВ-ов мини-ван прво јавно појављивање имао је на Женевском салону аутомобила. "BMW 2 Series Gran Tourer" је прво возило немачког произвођача које има седам седишта.

За све оне којима је "Active Tourer" сувише мали, стиже "BMW 2 Series Gran Tourer", који је 21 центиметар шири и пет центиметара виши, са пространијом кабином, стрмијим задњим стаклом, што му даје додатни простор, као и већим задњим вратима која олакшавају улазак у други и трећи ред седишта.

Дугачак је четири и по, широк 1,8, а висок 1,6 метара. Осим тога, међуосовинско растојање порасло је за 110 на 2.780 милиметара.

"Gran Tourer" се са предње стране не разликује много од свог претходника, док се са задње стране његова силуета мења због мање косог и краћег задњег стакла. Што се тиче унутрашњости, аутомобили користе контролну таблу и дугмад који се производе у Лајпцигу.

Аутомобил у стандардној варијанти долази са два реда седишта и пружа смештај за пет одраслих путника и њихов пртљаг. Трећи, црвени, доступан је као опција – обарањем последња два седишта добија се потпуно раван под у гепеку, извештава bmwblog.com.

У верзији са пет седишта, запремина пртљажника износи од 645 до 805 литара, када је други ред седишта померен напред. Обарањем наслона, на располагању је максималних 1.905 литара.

Купцима ће бити понуђено шест бензинских и дизел мотора, са три и четири цилиндра. Основни бензински модел је 216i (произвођач није саопштио његове спецификацијe). На располагању су још и турбо бензинац 218i - троцилиндрични мотор запремине један и по литар који производи 136 коњских снага. Четвороцилиндрични 220i са два литра запремине развија 192 коњске снаге.

Дизелаше заступају 216d са једноиполитарском троцилиндричном јединицом са 116 коњских снага, затим 218d са дволитарским мотором који производи 150 коњских снага, и 220d xDrive - дволитраш који развија 190 коњских снага, а снага се преноси на сва четири точка користећи осмостепени аутоматски мењач.

Осим 220d xDrive, све остале верзије стандардно су опремљене шестостепеним ручним мењачем. У понуди је опциони шестобрзински аутоматски Steptronic.

Почетна цена "Gran Tourer" је 28.650 евра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару