Читај ми!

„Близкон“, нова игра и многа изненађења

Прошло је 17 година откад је „Близард“ направио потпуно нову игру са оригиналним садржајем, а компанија из Ирвајна у Калифорнији одлучила је да то промени. "Overwatch" је нова пуцачина из првог лица, у којој ће играчи морати да, удружени у тимове, заједничким напорима да изборе победу. На синоћ завршеној конвенцији, најављени су и други пројекти, наставци популарних игара, а велика прашина се дигла око предстојећег „Воркрафт“ филма.

„Близардова“ годишња конвенција у Ирвајну у Калифорнији дуго је ишчекивана од стране обожавалаца њихових игара. У програму дводневне конвенције остављена је била „рупа" од око два сата, за коју су сви претпостављали да ће бити представљање нове игре. Многи су се надали да је у питању четврти део култне стратегије Воркрафт, али је заправо био у питању Overwatch, потпуно нова игра, прва у последњих 17 година за „Близард“.

Тимска пуцачина која се одиграва у будућности веома подсећа на Team Fortress 2 од „Валва“. Играчи су подељени на два тима, први којем је циљ да напада и други да се брани.

„Близардов“ првенац када су у питању пуцачине из првог лица изгледа фантастично, са изузетно течним гејмплејом, сјајном графиком и прегрштом хероја са различитим способностима.

Постоје четири различите категорије хероја - Assault, Support, Tank и Defender, са различитим улогама.

Overwatch је иначе модификована верзија „Близардове“ дуго најављиване игре Титан, од чијег даљег развоја су одустали прошле године.

На питање да ли ће бити бесплатна за игру, Крис Мецен, један од главних људи у калифорнијској компанији, одговорио је: „Можда“.

Отворено бета тестирање планира се почетком следеће године.

Што се прослављене стратегије Старкрафт тиче, доста приче је било о предстојећем наставку Legacy of Void.

Овогодишњи „Близкон“ прославио је десет година од лансирања једне од најпопуларнијих игара свих времена World of Warcraft и нове експанзије Warlord of Dreanor која излази следеће недеље.

Међутим, можда највећу пажњу (поред Overwatch) изазвала је панел дискусија о предстојећој филмској адаптацији Воркрафта. На њој је гостовао режисер Данкан Џоунс, који је заједно са Крисом Меценом, Билом Вестенхофером (човеком задуженом за специјалне ефекте и компјутерски генерисане сцене) и глумцем Робертом Кажинскијем представио глумачку поставу и говорио о томе како ће све изгледати.

Адаптација је, попут Господара прстенова, спој играног филма и компјутерски генерисане технологије, што значи да су прави глумци ангажовани да глуме ликове, али да се касније компјутерски додају фикциони елементи.

Џоунс, који је пре овога режирао Moon и Source Code, рекао је обожаваоцима да не брину јер су у добрим рукама и да ће фантастична прича која краси Воркрафт универзум бити на најбољи начин испоштована.

Глумачку поставу чине: Травис Фимел (главни глумац из серије Винкинзи), Бен Фостер, Тоби Кебел, Доминик Купер, Пола Патон, Кленси Браун, Роберт Кажински, Данијел Ву, Рут Нега и други.

Упркос томе што су обожаваоци желели да виде бар кратки трејлер, нису добили прилику, али су приказана два кадра из филма - Доминик Купер у улози краља Лејна и Роберт Кажински као Оргрим Думхемер.

Бил Вестенхофер, двоструки освајач Оскара за специјалне ефекте и пасионирани играч Воркрафта, рекао је да се за снимање филма користе најнапредније камере и технологија која ће дати изузетно реалистичан изглед орковима.

Прича је смештена у доба доласка оркова и првог рата са људима, а главни протагонисти биће Лотар (Травис Фимел) и Дуротан (Тоби Кемел). Данкан Џоунс каже да ће прича бити испричана и из угла људи и из угла оркова и да неће бити једнодимензионална и представљати само једну страну позитивно, а другу у негативном светлу.

Филм је био планиран за крај 2015. године, али је померен за март 2016. да не би изашао када и нови део Ратова звезда

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару