Читај ми!

Прескочена деветка, стигао „Виндоуз 10“!

„Мајкрософт“ је (све изненадио и) представио нову генерацију оперативног система „Виндоуз“, која носи назив "Windows 10", и први пут приказао рани технички приказ за Пи-Си, на располагању почев од 1. октобра, наглашавајући унапређења усмерена ка пословним корисницима која подразумевају осавремењено корисничко искуство, појачане безбедносне и карактеристике управљања.

Ова компанија је такође представила Windows Insider Program (WIP), чиме је започела највећи отворени колаборативни развојни напор како би се променио начин на који се „Виндоуз“ гради и поставља да би се најбоље задовољиле потребе корисника, наводи се у саопштењу компаније.

Присутнима је на конференцији у Сан Франциску, у уторак увече, представљена техничка верзија „Виндоузa 10“ и стални доток апликација у разним фазама развојног циклуса које ће моћи да користе и да пруже повратну информацију о искуству.

„'Виндоуз 10' представља први корак потпуно нове генерације оперативног система 'Виндоуз', која отвара нова искуства која ће омогућити корисницима нове начине да раде, да се играју и да се повежу“, изјавио је Тери Мајерсон, извршни потпредседник групе за оперативне системе „Мајкрософтa“.

„То ће бити најсвеобухватнији оперативни систем и најбоља верзија коју је 'Мајкрософт' икад направио за своје пословне кориснике, па очекујемо да ћемо у сарадњи са широм 'Виндоуз' заједницом да у месецима који су пред нама уведемо 'Виндоуз 10' у живот.“

Препознатљивост и доследност на свим уређајима

„Виндоуз 10“ се прилагођава уређајима које корисници употребљавају – од "Xbox"-a до Пи-Сија, од телефона до таблета и малих справа – и томе што они раде на њима са доследним, препознатљивим и компатибилним искуством, које омогућава још већу продуктивност.

„Виндоуз 10“ ће функционисати на највећем дијапазону уређаја до сада: од платформе "Internet of Things" до центара података широм света.

„Maјкрософт“ такође пружа конвергентне платформе апликација за програмере за све те уређаје са јединственом продавницом апликација. Програмери ће бити у могућности да пишу апликацију једном и поставе је на једноставан начин за примену на различитим типовима уређаја, омогућавајући корисницима истраживање, куповину и ажурирање лакше него до сада.

Осмишљен за изазове које поставља савремено пословно окружење

„Виндоуз 10“ гради готово све што је компанијама потребно из суштине самог производа – безбедност на нивоу који је потребан за компаније, опције за заштиту идентитета и информација – на тај начин да се умањује комплексност и пружа боље искуство него са другим решењима.

Једно од значајних подручја на коме су остварена унапређења јесте напор који смо уложили у кориснички идентитет који појачава отпорност на провалу, крађу или фишинг. „Виндоуз 10“ ће такође унапредити заштиту од губитка података упошљавањем складишта и сепарације података на нивоу апликације и фајла, чиме ће омогућити заштиту која прати податке где год крену.

Управљање и постављање је поједностављено тако да омогући смањење трошкова, што подразумева и прелазак са „Виндоуз 7“ или „Виндоуз 8“ који су усредсређени на то да сценарији брисања и поновног постављања постану старомодни.

Пословни корисници ће такође имати флексибилност да изаберу колико ће брзо прихватити иновације, као и могућност да утичу на стална унапређења на основу повратне информације које дају.

Додатно, организације ће моћи да прилагоде продавницу апликација својим специфичним потребама и окружењу. Продавница апликација имаће могућност за „волjум“ лиценцирање апликација, флексибилну дистрибуцију и могућност да поново затраже или поново користе лиценце када им је потребно.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару