Сталоне бољи сликар него глумац?

Легендарни Силвестер Сталоне, који и сам верује да је бољи сликар него глумац, представио је свој 35-годишњи експресионистички опус Швајцарцима у галерији у Сент Морицу. Сва платна распродата су у рекордном року за суме између 50.000 и 150.000 долара.

Холивудски акциони херој Силвестер Сталоне могао би да замени све своје пиштоље, митраљезе и гранате сликарским кистом - и то трајно, сматра дневник Њујорк поуст.

Оно што се овде чита између редова мисли и сам Слај - да је бољи сликар него глумац.

Како год, слике на његовој првој самосталној изложби у Швајцарској, али и у свету, разграбљене су до последњег платна!

Наиме, звезда филмских серијала Роки и Рамбо обожава ликовну уметност и у последњих 35 година сваки слободан тренутак користи за свој хоби.

Тако се Слајевих 30 радова који, како пише у каталогу, припадају апстрактном експресионизму, нашло у галерији "Gmurzynska" у познатом ски-центру Сент Мориц.

Ретроспектива троиподеценијског рада отворена је 19. фебруара. Трајаће до 15. марта, па ако сте на некој стази у близини, свратите. Али, имајте на уму да су сва дела распродата већ у прва два дана!

Цене које су се кретале између 50.000 и 150.000 долара, нису представљале проблем онима који су желели да „Рамбово" ремек-дело краси њихов зид.

Познати глумац, редитељ и сценариста каже да су његова платна резултат страсти.

„Када осећате страст према нечему, можете померити планину", тврди 64-годишњи Сталоне.

Из Швајцарске платна настављају за Државни руски музеј у Санкт Петербургу.

Међутим, и поред успеха, истиче да нема намеру да од сликања направи каријеру, већ се спрема за режирање наставка његовог биоскопског хита Плаћеници (The Expendables).

„Причу већ имамо, радови су у току", најављује холивудски ветеран.