Читај ми!

Преминула Сиси Хјустон, легендарна певачица и мајка Витни Хјустон

Сиси Хјустон, позната госпел певачица и мајка Витни Хјустон, умрла је у понедељак ујутру у 91. години, саопштила је њена породица.

Преминула Сиси Хјустон, легендарна певачица и мајка Витни Хјустон Преминула Сиси Хјустон, легендарна певачица и мајка Витни Хјустон

Двострука добитница Греми награде, Хјустонова која је боловала од Алцхајмерове болести, преминула је у свом дому, рекла је њена снаја Пат Хјустон.

„Наша срца су испуњена болом и тугом. Изгубили смо главу наше породице“, рекла је она и додала да је њена свекрва била „снажна и велика фигура“ у животу породице.

Хјустонова је уживала у деценијама дугој успешној певачкој каријери, и наступала је заједно са суперзвездама попут Елвиса Прислија и Арете Френклин.

Рођен у Њу Џерсију 1933. године, Сиси Хјустон је била најмлађе од осморо деце. Почела је да пева као млада након што је са својом браћом и сестрама основала госпел групу.

Шездесетих година прошлог века основала је ар-ан-би групу "Sweet Inspirations", која је певала пратеће вокале за велика имена попут Отиса Рединга, Дастија Спрингфилда и Диону Ворвик. Такође су наступили на Ван Морисоновој хит песми Brown Eyed Girl.

Након успеха са "Sweet Inspirations", Хјустонова је започела соло каријеру, где је певала са уметницима међу којима су Чака Кан, Џими Хендрикс, Бјонсе, Пол Сајмон и њена покојна ћерка Витни Хјустон, која је умрла 2012. године у 48. години.

Хјустонова је 1997. освојила Греми награду за свој традиционални соул госпел албум Face to Face, а следеће године поново за албум He Leadeth Me.

Написала је и три књиге, укључујући и једну у спомен на своју ћерку, под називом Сећање на Витни: прича о животу мајке, губитак и ноћ када је музика престала.

У 80. години, Сиси је још једном певала са Аретом Френклин током њеног наступа на The Late Show with David Letterman, где су извели обраду Аделине песме Rolling in the Deep.

Њена снаја Пат навела је да ће Сиси „са више од седам деценија каријера у музици и забави остати заувек у нашим срцима“.

Она је додала да је породица „благословена и захвална што јој је бог дозволио да проведе толико година са нама”.

„Нека почива у миру, заједно са својом ћерком, Витни и унуком Боби Кристином и другим драгим члановима породице. “

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи