Читај ми!

Нови Попај из „Балкан Експреса" Славен Дошло: Велика је одговорност кад гледаоци имају посебна очекивања

Ретко ко нема омиљену реплику из „Балкан експреса” и омиљени лик. Трећи део остао јe неиспуњена жеља бар за сада, али су се глумци Позоришта на Теразијама потрудили да ванвременски филм претворе у мјузикл, и тако га оживе у пуном сјају, први пут на даскама које живот значе. Једну од улога тумачи Славен Дошло.

„Само тетки да однесем лек", једна је од култних реплика из филма Балкан експрес, из 1983. која се и данас користи.

Драган Николић, Бора Тодоровић и Тања Бошковић пре четири деценије чинили су прву глумачку поставу Балкан експреса.

Гледаоци су са настрпљењем ишчекивали наставак, али Балкан експрес три није угледао светлост дана.

Свој танго главна постава је постепено напустила, остављајући Лили да плес настави сама.

Неспретна банда и даље мами осмехе. Игра, песма и смех били су саставни део Балкан експреса. Уз глас Анице Добре, Ене Беговић и Алекандра Берчека многи и данас уживају.

Од Тање Бошковић, преко Анице Добре, до Ање Мит. Свака различита и своја, а улога Лили посебна и шармантна од првог дана до данас.

Тања Бошковић у првом делу, љубитеље овог класика поздравља песмом, а у мјузиклу дочекује у новој улози, улози тетке, и тако представља спону између мјузикла и филма.

Један од глумаца у новом мјузиклу Позоришта на Теразијама је и Славен Дошло, коме је припала улога Попаја, што одмах асоцира на Драгана Николића.

„Балкан експрес, као познат филм, и као нешто што је добро комуницирало са публиком, у том ТВ формату, делује обећавајуће и као представа на сцени“, рекао је Дошло у Београдској хроници.

Музика је свакако и саставни део филма Балкан експрес, а Славен за представу каже да ће она ипак бити другачија у односу на оно што смо гледали.

„Мало су другачије сцене постављене, неки ликови су можда мало проширени, а за музику, Александар Седлар се постарао да имамо стварно сјајне музичке аранжмане, тако да ми то за сада делује јако добро“, додао је глумац.

Истиче да је велика одговорност играти у нечему што је, како каже, „толико људи гледало и о чему људи унапред имају слику и нешто што очекују“.

Мјузикл има две поделе. Жарко Степанов и Славен Дошло играју Попаја, Арсеније Тубић и Млађа Андрејевић играју Пика, Лили играју Јелена Јовичић и Ања Мит.

„Надам се да ћемо бити подједнако комуникативни као што је то био случај са том првом, генијалном, оригиналном поделом“, каже Дошло, и додаје да је јасно да домаћа публика воли мјузикле, и да то доказује чињеница да карте „плану“.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи