Читај ми!

Преминула глумица Радмила Живковић

Награђивана српска глумица, првакиња Драме Народног позоришта у Београду, Радмила Живковић преминула је у 72. години у Београду.

Преминула глумица Радмила Живковић Преминула глумица Радмила Живковић

Филмска, позоришна и телевизијска глумица Радмила Живковић рођена је у Крушевцу 14. јануара 1953. године. Дипломирала је глуму на Факултету драмских уметности у Београду. Чланица Народног позоришта постала је 1984. године. 

Осим у Народном позоришту, остварила је запажене улоге и на сценама Позоришта на Теразијама, Звездара театра, Београдског драмског позоришта.

Љубитељима позоришта посебно ће остати у сећању њено маестрално тумачење Живке Поповић у Нушићевој Госпођи министарки, у режији Јагоша Марковића која је скоро две деценије била на сталном репертоару Народног позоришта у Београду, наводи се у сопштењу Народног позоришта. 

Тoком дуге и богате каријере остварила је многобројне велике и значајне улоге на филму и телевизији. Међу филмовима у којима је остварила значајне улоге су Сабирни центар, Мртав ’ладан, Још овај пут, Зона Замфирова.

Играла је Ђилду у РТС-овој серији Срећни људи, Јованку Љутић у Стижу долари, а део глумачког ансамбла била је у Улици липа, где је играла главну улогу.

Добитница је бројних престижних награда и признања међу којима су Златна арена, „Царица Теодора“, „Жанка Стокић”, „Деспотица Јерина“, „Миливоје Живановић”, Нушићева награда за животно дело глумцу-комичару, Плакета Народног позоришта у Београду.

Ћерка Радмиле Живковић је глумица Бојана Бамбић.

Датум, време и место сахране биће накнадно саопштени.

Поводом смрти глумице Радмиле Живковић, која је била део бројних серија, филмова и емисија Радио-телевизије Србије, у суботу на Другом програму РТС-а у 20.05 часова емитоваћемо филм Тридесетдва квадрата, а одмах потом, у 21.04 емисију Бардови театра.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи