Читај ми!

Кнегиња Љубица најављује фестивал Опленац: Стреличарство, фолклор, јахање... Подсетићемо родитеље и децу да се играју

Организатор дечјег фестивала „Опленац“ који се одржава у недељу 22. септембра у Тополи, је фондација „Корени“ кнегиње Љубице Карађорђевић. Активности почињу од 11 сати, а програм траје до 17 часова.

На седмом Фестивалу, чији је медијски партнер Радио-телевизија Србије, кроз радионице, предавања, саветовања и још мноштво активности, биће речи о породици, важности боравка у природи, концепту зближавања...

„Желим да тај дан буде посебан и да свако дете које дође нађе нешто што га интересује. Можда и открије неку нову љубав за коју до тада није знало. Пуни је активности, неке нове, на које су навикли, а неке и нове, укупно 80“, рекла је за Јутарњи програм кнегиња Љубица.

Каже да су појачана саветовања која се односе на родитеље: „То је кутак где могу у једној неформалној атмосфери родитељи да поразговарају са стручњацима за дечји развој, са институцијама које су ту за неке проблематичне фазе живота, да се ослоне на њих и да добију правовремену информацију“.

Кнегиња истиче да ће бити доста активности уз присуство стручњака међу којима су психолози и логопеди: стреличарство, фолклор, плес, народно стваралаштво, јахање...

Фестивал се одржава под слоганом „У здравој средини расту здрава деца“.

„Основа једног здравог живота је здрава породица. Није нам намера да ми једног дана децу забавимо и да се ту прича заврши, већ да целу породицу изведемо у природу, да их подстакнемо и подсетимо да се играју заједно“, испричала је кнегиња Љубица Карађорђевић.

Додаје да су за потребе Фестивала заузети скоро сви капацитети које Топола има, чији грађани помажу у организацији, као и волонтери.

Пошто кнегиња са породицом живи у релативно малој средини и има две кћерке, истиче и да су јој као родитељу важне све предности за њих, које имају на селу, указујући на позитивне стране мањих средина за развој најмлађих.

У оквиру фондације „Корени“, каже, управо се баве и активностима са циљем останка младих људи у родном месту, у Србији. Ту су и пројекат намењен школској деци са фокусом на Први српски устанак, радионице, бројна предавања...

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи