Читај ми!

Преминуо Чед Меквин, Дач из „Карате кида“, син легендарног Стива Меквина

Амерички глумац, продуцент и аутомобилиста Чед Меквин, син холивудске легенде Стива Меквина, преминуо је у 64. години. Остаће упамћен као Дач из филмског хита „Карате кид“.

Чедвик Чед Меквин је прву прилику да се покаже на филму добио 1984. када је добио улогу у хит филму Карате кид, у којем је играо Дача, противника главног лика Ралфа Макија.

Меквинов адвокат Артур Баренс рекао је за АП да је глумац преминуо у среду.

Чед је кренуо очевим стопама, како на екрану тако и када је реч о ауто-тркама.

Глумчева супруга, Џини Галбрајт и њихова деца, син Чејс и ћерка Медисон, у објави на Инстаграму, истакли су да породица тешка срца обавештава јавност о Чедовом одласку.

„Његово изванредно путовање као оца пуног љубави према нама, заједно са његовом непоколебљивом посвећеношћу нашој мајци, заиста је био пример живота испуњеног љубављу и посвећеношћу. Његова страст за тркама не само да је истакла његов изузетан таленат, већ је послужила и као начин да ода почаст наслеђу свог оца. Своју страст, знање и посвећеност је пренео на нас, а ми ћемо наставити не само његово наслеђе већ и наших дедова“, наводи се у објави.

Стивен Р. Меквин, глумац који је запажену улогу остварио у серији Вампирски дневници, је Чедов син из везе која је претходила његовом браку са Џини.

Чед је поновио своју улогу у наставку Карате кида 1986. године, појавио се и у неколико других филмова, али није имао већих глумачких успеха.

Продуцирао је два документарна филма о свом оцу: Ја сам Стив Меквин (I Am Steve McQueen) из 2014. и Steve McQueen: The Man & Le Mans из 2015. године.

Његов отац Стив, који се прославио шездесетих година прошлог века акционим филмовима Седморица величанствених (1960) и Велико бекство (1963), умро је у Мексику 1980. године са само 50 година, после операције уклањања тумора.

Осим ка глуми, Чед Меквин наследио је очеву страст и према аутомобилима и ауто-тркама. Како преноси АП, Чед је годинама био професионални тркач и због тога претрпео низ повреда.

Године 2010. основао је „Меквин рејсинг“ (McQueen Racing), који је водио са својом децом Чејсом и Медисон, креирајући прилагођене аутомобиле и мотоцикле и сарађујући са филмском индустријом.

„Глума ми више није забавна. Тако да сам одлучио да се потпуно посветим тркама“, рекао је Чед Меквин у интервјуу за АП 2005. године.

Од Меквина су се на друштвеним мрежама опростиле колеге из Карате кида, као и креатори филмова и серије Кобра кај.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи