Зашто су европске принцезе носиле алпску ношњу на романтичном венчању прошлог викенда

Ко је све био на једном венчању у Баварској, шта је дирндл и зашто су га носиле и европске принцезе. 

Венчање грофице Анине фон Пфуел и њеног изабраника Каспара у замку Елмау и локалној цркви у Митенвалду, окупило је протеклог викенда многе припаднице европских краљевских породица, а дрес код је био специфичан: све су носиле дирндл - традиционалну живописну алпску ношњу, која је у моду ушла у 19. веку и која се састоји од романтичне миди хаљине са бауш рукавима, отвореног деколтеа и са кецељом преко. Баш онако као на Октоберфесту.

Али дирндлови које су носиле све даме на венчању били су специфичне уникатне израде, прави костими из бајке, а дизајнирала их је млада лично. 

Анина фон Пфуел је костимографкиња и креаторка, која је дизајн студирала у Њујорку и радила костиме за многе представе и оперске куће. Ова лепа аристократкиња, пореклом из баварске грофовске породице, пре неколико година је основала и сопствени модни бренд Анина, специјализован за израду управо луксузних дирндлова. Бајковите и врло секси хаљине залуделе су многе припаднице краљевских породица, од којих су неке блиске Анинине пријатељице и биле су јој гошће на венчању, одржаном у аутентичном амбијенту алпског пејзажа у градићу Митенвалду, у близини познатог скијашког центра Гармишпартенкирхен.

Откривамо вам и један детаљ, када је реч о дирндлу: удате жене машну на кецељи везују са десне, а неудате са леве стране. Тако да потенцијални удварачи одмах имају информацију "у шта смеју, а у шта не смеју да гледају".

Венчање је одржано такорећи у тајности, без икаквог присуства медија, а о њему смо сазнали захваљујући појединим гошћама, попут принцезе Алесандре де Осма, супруге Кристијана од Хановера, која је фотографије поделила на друштвеним мрежама.

На свадби су, судећи према тим постовима, били и британска принцеза Јуџини од Јорка, принцезе Марија Анунчата и Клаудија од Лихтенштајна, принцеза Марија Олимпија од Грчке и Данске, као и њен стриц принц Филипос, са супругом Нином.

Била је то прилика да и принцеза Нина, која je, истини за вољу,  међу пратиоцима краљевске моде најчешће на листи најгоре одевених, заблиста заједно са осталим дамама на венчању, у романтичним креацијама и сунчаном амбијенту заокруженом снежним планинским врховима. 

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару