„Отишао је великан, отишао је наш Бора“

Председник Александар Вучић на свом налогу на Инстаграму „Будућност Србије", опростио се од великана музичке сцене, Боре Ђорђевића.

У објави на Инстаграму, председник Вучић је истакао да нас је Бора Ђорђевић задужио својом песмом и огромном љубављу према Србији.

Дачић: О нашем Бори говорићемо увек са дивљењем

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић упутио је најдубље саучешће породици Боре Ђорђевића поводом смрти овог чувеног српског рок музичара, песника и књижевника.

 „Поводом смрти Боре Ђорђевића, нашег драгог Боре Чорбе, у име Министарства унутрашњих послова и у своје име, упућујем изразе најдубљег саучешћа.

Уз Борину музику одрастале су и стасавале многе генерације и наша садашња омладина радо слуша све његове песме. Музика коју је цео живот посвећено и с огромном љубављу и талентом стварао, апсолутно је безвремена и наставиће да инспирише многе генерације.

Борино стваралаштво остаје евергрин српске музичке сцене због специфичног стила, сензибилитета и истинског уметничког дара који је поседовао. О нашем Бори Чорби говорићемо увек са дивљењем и дубоким поштовањем, јер његов допринос српској култури је од неизмерног значаја“, поручио је у телеграму саучешћа министар Дачић.

Брнабић: Имао се рашта и родити

Председница Скупштине Србије, Ана Брнабић, изјавила је да је фронтмена групе „Рибља чорба“, Борисав Бора Ђорђевић, оставио велики траг и својом музиком обележио читав један перод. Брнабићева је упутила саучешће његовој породици и пријатељима.

„Када премину легенде, треба нам свима времена да некако ту информацију процесуирамо. Ја желим пре свега да изразим саучешће његовој породици, његовим пријатељима, члановима групе и сарадницима", рекла је Брнабићева гостујући на Првој.

Истакла је да се је Бора у сваком смислу био човек легенда. „Невероватан живот, како се каже, имао се рашта и родити, када погледате шта је човек све урадио и оставио, какав траг и колико још генерација ће слушати ту музику и њихове песме", рекла је Брнабићева.

Селаковић: Легенде никад не умиру

Министар културе Никола Селаковић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Боре Ђорђевића:

„Са неописивом тугом и болом у срцу примио сам вест да нас је напустио истински великан, маестрални песник и музичар, а надасве патриота Бора Ђорђевић. Бритким умом, харизмом, непосредношћу и ванвременским стиховима трасирао је пут плејади млађих музичара, док је истовремено све нас подсећао својим стваралаштвом на све највредније што у животу имамо као појединци и као друштво.

Порука 'Погледај дом свој анђеле' коју је антологијском песмом слао свету на крају сваког концерта заувек ће, баш као и цео стваралачки Борин опус, живети у срцима свих нас који смо имали ту привилегију да будемо његова публика и његови савременици. Легенде никада не умиру па ће и наш Бора својим наслеђем живети вечно!

Породици, пријатељима, колегама и поштоваоцима Боре Ђорђевића упућујем најискреније саучешће. Нека му је лака црна земља. Почивај у миру, Боро!“

Фудбалски клуб Партизан се опростио од Боре Ђорђевића, који је као пратећи вокал отпевао химну клуба из Хумске, мада је написао химну Црвеној звезди.

среда, 04. септембар 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару